דירוגים, הגדרות איזוריות ועוד
- DO – בספרדית - Dominación de Origen – אזור מוכר לייצור יין איכותי בספרד. כיום בספרד ישנם מעל 70 אזורים כאלו. בעבר ההחלטה התקבלה ברמה הארצית אך כיום היא מתקבלת ברמה האזורית. לכל אזור ישנם חוקים לגבי הזנים המותרים בכרמים, צורת הטיפול בכרמים, רמות האלכוהול ביינות ושיטות יישון היין.
- DOCa – הקטגוריה האזורית הגבוהה ביותר בספרד, רמה מעל ה – DO. אזורי ריוחה וכן פריוראט מוגדרים כ – DOCa. אזורים אלו הראו לאורך שנים יינות איכותיים במיוחד וקידמו את מעמדם של יינות ספרד ברחבי העולם.
- Joven - יינות צעירים בספרד, יינות פירותיים לשתיה מוקדמת
- Crianza – מילה ספרדית המתארת את יישון היין וכן משמשת כהגדרה ליינות הצעירים המוכרים של ספרד. באזורים כגון ריוחה וריברה דל דוארו יינות אלו בילו לפחות חצי שנה בחביות עץ אלון לפני הבקבוק, וכן שנה בבוקבק לפני היציאה מהיקב לשיווק. אולם באזורים אחרים זמן היישון עשוי להשתנות. את יינות הקריאנזה משווקים שנה לאחר הבציר.
- Reserva - יינות הרזרבה משווקים שלוש שנים לאחר הבציר. זמן היישון משתנה מאזור לאזור אך המינימום הינו שנה בחביות עץ אלון.
- Gran Reserva - בספרדית זוהי ההגדרה ליין מבציר מעולה, אשר התיישן תקופה ארוכה. אורכה של תקופת היישון משתנה בין אזורי ה-DO השונים ברחבי ספרד. באזור ריוחה מיוצר הרוב המכריע של יינות הגראן רזרבה, יינות אלו אינם יוצאים לשיווק עד לשנה הששית לאחר הבציר ומתיישנים לפחות שנתיים בחביות עץ אלון
- Cava – מתייחס ליינות מבעבעים בספרד. הביטוי אומץ בשנת 1970 לאחר שהוחלט להחליף את הביטוי "Champaña" אשר היה בעייתי. קווה הינו DO אשר אינו משויך לאזור גיאוגרפי מסויים אך הרוב מיוצר באזור קטלוניה בצפון מזרח ספרד. הענבים המשמשים לייצור קווה בעיקר הינם מקבאו, פרלדה וכן קסארלו.