Blog

דומניקו קלריקו – Domenico Clerico

האחוזה הקטנה דומניקו קלריקו שוכנת בקומונה מונפורטה ד’אלבה בלב אזור היין המפורסם הברולו. היקב הוקם בשנת 1979 לאחר שדומניקו חזר לחווה המשפחתית ומאס בעיסוק ביצור שמני זית. אביו עיבד במשך שנים רבות את אדמות המשפחה שמנו כחמישים דונם. את הענבים שגידל הוא נהג למכור לקואופרטיב המקומי Cantina Sociale Terre del Barolo. דומניקו החליט לייצר יין מהיבול המשפחתי שכן מכירת ענבים בלבד לא ייצרה הכנסה נאותה עבורו. במקביל הוא החל בחיפוש אחר כרמים חדשים באזור ברולו החלקה הראשונה שנרכשה הייתה בכרמי “Bussia” מענביה ייצר דומניקו את הברולו הראשון שלו מבציר 1979. את התפתחותו של היקב לוותה גישתו המודרנית של דומניקו. הוא החל לייצר יינות בתקופה סוערת יחסית בפיאמונטה  בה דור חדש של ייננים חזר לנחלות המשפחתיות וליקבים ודרש לשנות את שיטות הכורמות וייצור היין. “המודרניסטים של פיאמונטוה”: קלריקו ביחד עם אליו אלטרה אנריקו סקווינו אנג’לו גאיה ונוספים הביאו שיטות טיפול חדשות אל הכרמים ושינוי בשיטות ההתססה והיישון של היינות. מטרתם הייתה לייצר יינות נקיים יותר בהם יינתן דגש על פרי ועל טאנינים רכים.  כחלק מגישה זו היינות עוברים תסיסות קצרות יחסית במכלים מיוחדים ומתיישנים בחביות עץ אלון צרפתי חביות Barrique. זאת בניגוד ליינות המסורתיים יותר אשר מתיישנים בחביות עץ מסורתיות גדולות. יינותיו של דומניקו קליריקו ידועים הן באיכותם הגבוהה והן בביטוי יוצא הדופן שהם מעניקים לטרואר של האזור. כרמיו נטועים כיום כ-210 דונם של זני הדולצ’טו הברברה וכמובן שגם הנביולו. 

רוברט פרקר על קלריקו: “אחד הייננים המוכשרים בפיאמונטה. יינותיו מתאפיינים בעושר יוצא דופן בארומטיות מדהימה ובאישיות חושנית המעוררת הן את החושים ההדוניסטיים והן את החושים האינטלקטואליים!”.

משלוח חינם מעל ₪300

משלוח מהיר עד הבית

איסוף עצמי מהסניפים

אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות
עגלת קניות

אני מעל גיל 18

הכניסה לאתר זה מותרת למי שמלאו לו 18 שנים.

הגישה אסורה

כניסתך נחסמה עקב אי-התאמה בגיל.

כן. כניסה לאתר >> לא עברתי את גיל 18
0 מועדפים
האזור האישי שלי