לגבינות – גבינות כחולות : מוסקט או פורט.
גבינת עיזים : סוביניון בלאן או שרדונה.
גבינת פטה : ריזלינג.
גבינת קממבר בריי : בוזו’לה או פינו-נואר או שירז.
לדגים – דג בורי: שרדונה.
דג דניס: סוביניון בלאן
דג טונה: שרדונה.
דג סול: שרדונה.
דג סלומון: שרדונה או פינו נואר.
דגים מעושנים: גווירצטרמינר או סוביניון בלאן.
סרדינים: סוביניון בלאן.
קוויאר: יין מבעבע / שמפניה או שרדונה.
שרימפס סרטנים: סוביניון בלאן או ריזלינג
לבשר – בקר גריל: קברנה סוביניון או יינות מבורדו.
אוסובוקו: יינות אדומים מזן נביולו מפימונטה או מרלו.
אנטריקוט: מרלו.
גולש: בוזו’לה
המבורגר: זינפנדל או מרלו.
טלה: יינות אדומים מבורדו טוסקנה או מרלו.
נקניקים ובשרים מעושנים: בוזו’לה
עוף: שרדונה קיאנטי מטוסקנה או זינפנדל מקליפורניה
פילה: סירה / שירז.
פילה מיניון: יינות אדומים מבורדו או קליפרוניה או צי’לה.
קרפיצ’ו: סנג’יובזה מטוסקנה.
שניצל: שרדונה קיאנטי מטוסקנה או זינפנדל מקליפורניה.
לאוכל איטלקי – ספגטי בולונז’: זינפנדל או יינות אדומים מקיאנטי.
ספגטי עם רוטב עגבניות: סוביניון בלאן או יינות אדומים מטוסקנה.
פיצה: בוזו’לה או זינפנדל.
קנלוני עם בשר: קברנה סוביניון או קיאנטי מטוסקנה.
קנלוני עם גבינה: שרדונה.
רביולי עם בשר: קברנה סוביניון או קיאנטי מטוסקנה.
רביולי עם גבינה: שרדונה.
ריזו’טו עם עוף: יינות לבנים ואדומים מאזור פימונטה באיטליה.
ריזו’טו פטריות: פינו נואר.
לאוכל תילאנדי – גווירצטרמינר או שרדונה.
לאוכל הודי (עם קארי) – שרדונה או ריזלינג.
לאוכל יפני (סושי וסאשימי) – ריזלינג או יין מבעבע/שמפניה.
לאוכל מקסיקני – זינפנדל או שירז או שרדונה.
לאוכל סיני – ריזלינג.
לקינוח – פאי /שטרודל תפוחים: מוסקט או ריזלינג.
בלינצ’ייס: יינות קינוח “נגועים” בבוטריטיס.
בקלווה: יין מבעבע / שמפניה או פורט.
גלידות: פורט או שרי.
טרמיסו: מוסקט או יין מבעבע / שמפניה.
פירות טריים: מוסקט
קרם בורלה: יינות קינוח “נגועים” בבוטריטיס או יין מבעבע / שמפניה.