דרומית לבורגון נמצאים הכרמים של עמק הרון אשר מתחיל פחות או יותר בעיר Lyons ונמשך עד Avignon.
עמק הרון מתחלק לשני אזורים גדולים: עמק הרון הצפוני ועמק הרון הדרומי. הרוב המכריע של יינות האזור אדום.
אזור עמק הרון נחשב לאזור היין הראשון בצרפת. גם הרומאים וכמובן הכנסיה פיתחו את כרמי האזור. כבר במאה ה-18 היתה התיחסות לאזורים השונים בתוך עמק הרון.
הסטוריה של נטיעת כרמים וייצור יינות בעמק הרון הינה עתיקה. ישנן עדויות לכרמים וייצור יין כבר מהמאה הראשונה לפני הספירה.
הרומאים נטעו כרמים בצפון עמק הרון עם הגיעם לאיזור. לאחר התפוררות האימפריה הרומית נמשך ייצור היינות באזור.
בתקופה בה נחלקה האפיפיורות וישב אפיפיור באביניון (Avignon) שבעמק הרון בשנת 1309 התפתחה רבות הצריכה של יינות האזור והאפיפיורים השקיעו בפיתוח הכרמים והיינות.
האפיפיור John XXII השני מבין שבעת האפיפיורים שהתבססו באביניון בנה ארמון מחוץ לעיר במה שכיום נקרא Chateauneuf du Pape בו מיוצרים חלק מהיינות המפורסמים של דרום עמק הרון.
כבר במאה ה-17 החלו להגדיר חוקי ייצור לאזורים בתוך עמק הרון ולבסוף החל משנת 1937 הודות למאמציו הבלתי נלאים של Baron le Roy הוכרו אזורי היין השונים בעמק הרון כ-AOC והוסדרו החוקים השונים בכל אזור.
עמק הרון הצפוני
מאופיין בגבעות תלולות לאורך נהר הרון דבר אשר מקשה לעבד את הכרמים ודורש עבודה פיזית קשה עקב העובדה ששימוש בכלים מכניים הוא כמעט בלתי אפשרי.
באזור זה מיוצרים יינות אדומים ולבנים כאשר זן הענבים האדום המותר לגידול הינו סירה הזנים הלבנים הינם ויונה מרסאן ורוסאן.
עמק הרון הדרומי
אזור זה ידוע בעיקר בשל יינותיו האדומים כאשר המפורסם ביניהם הוא ללא ספק Châteauneuf-du-Pape וכן בגלל היינות הפשוטים קוט דה-רון (Cotes du Rhone).
יינות אלו יכולים להיות מיוצרים לפי החוק גם מענבים מהצפון אך רובם מקורם במישורים הגדולים בעמק הרון הדרומי.
באזור זה מותרים הזנים סירה גראנש מורבדרה וסינסאו.