באפלסיון Cahors השוכן בדרום מערב צרפת יוצרים יינות אדומים בלבד המבוססים על מלבק. לפני כאלף שנים התפתח האזור הודות לאפשרות המסחר דרך בורדו. מלחמת מאה השנים קטעה את פריחתו של האזור. לאורך הדורות היינות המרוכזים והעשירים של האזור הפכו ליינות האידאליים לשילוב עם יינות בורדו הרכים יותר. מיקומו של אפלסיון Cahors מאפשר השפעה אטלנטית לצד ים תיכונית ולמרות שמזג האוויר הינו מעט קריר יותר מאשר בבורדו יינותיו ידועים בעוצמתם אפילו אל מול יינות בורדו כיום. לפני פגיעת הפילוקסרה היה האזור נטוע מעל 400000 דונם כרמים. ההתאוששות ממכת הפילוקסרה ארכה שנים ארוכות. רק לאחר שנים ארוכות החלו להשקיע שוב בכרמי האזור עם הקמתו של הקואופרטיב האזורי בשנת 1947. הכפור הגדול של 1956 והנזקים בעקבותיו אפשרו לכורמים להתמקד בזן המלבק כאשר נדרשו לטעת מחדש. בשנת 1971 הוגדר האזור כ AOC וכיום ישנם אלפי דונמים של כרמים מהם יוצרים יינות נהדרים.
הטרואר של Cahors מחולק לשני אזורים עיקריים אשר סביב איכותם נסוב ויכוח ארוך שנים כאשר כל צד מצדד בעליונותו. מצד אחד כרמים הנטועים על גיר בעיקר בפלאטו או לחילופין על חול וחלוקי נחל על טראסות סמוך לנהר. הכרמים נטועים בעיקר מלבק לצד טנט וכן מרלו. בשנים האחרונות אנו עדים להשקעה נרחבת וליינות יוצאי דופן.