אייל פוג'יונה אחד משלושת היקבים הוותיקים באזור מונטלצ'ינו שבטוסקנה הוקם בשנת 1890 על רקע סיפורה של משפחת Franceschi בעלת קרקעות על הגבעות הנישאות מעל פירנצה באזור בשם Scandicci. אב המשפחה ליביניו החליט לרכוש קרקעות באזור לאחר שהוקסם מסיפורי רועי הצאן שהתיישבו בנקודה שבין מונטלצ'ינו לבין סנט אנג'לו לצורך מראה קיץ. עד מהרה הוא נחשף לפוטנציאל הגדול שגלום באדמת האזור ולמפגש שלהם עם זן הסנג'ובזה.
כיום אחרי למעלה ממאה עשרים שנה יורשי היקב ממשיכים את אותו קו שהנחיל סבם. הם מפתחים את היקב המשפחתי במסירות בלתי נדלית ומקפידים על שילוב בין המימנות העתיקה של יצור היין לבין ביסוס טכניקות מתקדמות. שטח האחוזה מונה 600 הקטרים מתוכם 125 מוקדש לכרמים 70 הקטר לעצי זית והיתר לחקלאות וליערות. אחד הקווים המנחים את היקב הוא נוכחות מתמדת בכרמים ערובה ליצור יינות משובחים. בכרם ננקטת חקלאות מגוונת לפיכך מסביב לכרמים צומחים מגוון צמחים ומסתובבות להן חיות בר. כמו כן נעשת הקפדה על סלקטיביות על בציר ירוק ועל דילול על מנת להעלות את האיכות הענבים נבצרים ידנית והיין מיוצר בשיטות מסורתיות ככל האפשר. בשנת 2004 נבנה ביקב מרתף חדש ובו מיטב הטכנולוגיה אך עדיין נשתמרת גם המסורת וחביות העץ הצרפתי הגדולות (300-500 ליטר) נשתמרו. חביות עץ אלון צרפתי מסוג בריק נמצאות בשימוש ליישון יין הדגל של היקב בלבד.