אנג’לו גאיה נחשב לאחת מאושיות היין המפורסמות והמוערכות באיטליה השפעתו על תהליך ייצור היין ואופיו השאפתני והנועז הפכו אותו לדמות מפתח בתעשיית היין של ארץ המגף. יקב גאיה נוסד בשנת 1859 בכפר ברברסקו שבפיאמונטה על-ידי ג’ובאני גאיה. הוא הוקם בהסתמך על העיסוק המשפחתי במסחר ובתובלה. היינות הראשונים שיוצרו תחת התווית ‘גאיה’ נתקבלו בברכה ולאורך השנים התפתח היקב והפך למקור הפרנסה העיקרי של המשפחה. עד לשנות ה-70 של המאה ה-20 לא זכו יינות ברברסקו להערכה בקרב אספני יין ומבקרים. המצב השתנה ערב כניסתו של אנג’לו גאיה דור רביעי למשפחה לתפקיד מנהל היקב על כך הוא נוהג לומר:
“האתגר שניצב בפני היה לשמור על כוחו ועל עוצמתו הבסיסית של זן הנביולו תוך כדי ליטוש היינות. לתת להם צבע עשיר יותר פירותיות שופעת איזון ועידון!”
במסגרת המרדף של אנג’לו אחר מטרה זו הוא נקט בשורה של צעדים: רכישת כרמים הורדת היבולים באופן דראסטי וכן בחירה שלא לרכוש ענבים ממגדלים חיצוניים אלא להסתמך רק על יבולי הכרמים של המשפחה. בין היתר היה אנג’לו גאיה הראשון באזור שהשתמש בזני ענבים בינלאומיים כגון קברנה סוביניון מרלו סירה שרדונה וסוביניון בלאן ובחביות עץ אלון צרפתי מסוגBarrique (225 ליטר) זאת לצד החביות הסלבוניות המסורתיות גדולות הממדים שהיו בשימוש עד אז בפיאמונטה. אנג’לו גאיה היה גם בין החלוצים בייצור יינות מכרם יחידני שמבקשים להדגיש את כוחו של הטרואר.
השינויים אותם הנהיג אנג’לו גאיה ביקב המשפחתי והיכולת שלו ליצור עניין והתלהבות ברחבי העולם ליינות האזור תרמו בצורה בלתי רגילה לכפר ברברסקו בפרט ולאזור פיאמונטה בכלל. יינות האזור הפכו במרוצת השנים למבוקשים הודות לאיכותם ולנדירותם. גאיה נודע כיצרן של יינות אלגנטיים ועשירים יינותיו ששומרים על נאמנות לאזור ומבטאים את הטרואר של בית הגידול. לאורך השנים רכשה משפחת גאיה מספר חלקות חשובות בברברסקו כגון Sori San Lorenzo Sori Tildin וכן Costa Russi. בשנת 1994 התרחב העסק המשפחתי ואנג’לו גאיה רוכש יקב בטוסקנה Pieve Santa Restituta ששוכן בכפר מונטאלצ’ינו המפורסם במטרה לייצר את יין הברונלו די מונטאלצ’ינו המפורסם. שנתיים לאחר מכן הוא רוכש יקב נוסף בטוסקנה הפעם בצידה המערבי באזור בולגרי שמו של היקב .Ca’Marcanda במטרה ליצר בו יינות ‘סופר טוסקן’ (בעל גוון מודרני) איכותיים בהתאם למשנת היקב. לאחרונה רכשה משפחת גאיה כרמים באזור סיציליה ובקרוב ישוחררו היינות הראשונים שייצרה המשפחה באזור קסום זה.