אזור פנדס שבו מייצרים את הרוב המכריע של הקווה הספרדית שוכן בקטלוניה שבצפון- מזרח ספרד. באזור זה מייצרים יינות מבעבעים איכותיים והקווה מיוצרת לפי חוקי הייצור הקפדניים Method Tradicional. זני הענבים מהם מייצרים את המבעבע המפורסם הם: גרנאש ומונסטרל (מורבד) באדומים וויורה פארלדה קסארלו ושרדונה בלבנים. הענבים נבצרים בבציר ידני כאשר כל זן ענבים מותסס בנפרד במכלי נירוסטה. לאחר מכן נקבע הבלנד אשר מבוקבק ומותסס בשנית עם השמרים בתוך הבקבוק. יינות האזור נחשבים לתמורה יוצאת דופן למחיר.