- זן ענבים אדום האב הביולוגי של זני המרלו והקברנה סוביניון. מבטיח לשותה יין בעל מורכבות ארומות של פטל שחור ופלפל ירוק.
- מקורו של הזן כפי הנראה באזור הבאסקי של צרפת (בקרבת הגבול עם ספרד דרום מערב המדינה). כיום נחשב הזן המלך של היינות האדומים מעמק הלואר הצרפתי ושחקן חיזוק מרענן בבלנד הקלאסי של יינות בורדו – ביחד עם מרלו וקברנה סוביניון. ללא ספק הזן זוכה לאחד הביטויים המרתקים שלו בגדה הימנית של בורדו (פומרול ואמיליון).
- כאחד הזנים העתיקים בעולם היין קברנה פרנק נחשב ורסטילי וניתן לייצר ממנו יינות במגוון רחב של אזורי אקלים. באזורים קרירים כמו עמק הלואר או אונטריו (קנדה) הוא מפגין טעמי פירות חמצמצים וטריות מופלאה. מנגד באזורים חמימים כבולגרי טוסקנה או סיירה קליפורניה טעמיו מתקתקים ונוטים לכיוון תות שדה או פירות יבשים.
- קברנה פרנק = פלפל ירוק: אחד הטעמים המרתקים המזוהים עם קברנה פרנק הוא טעמו של פלפל ירוק המאפיין בעיקר את היינות המיוצרים מהזן באזורים קרים. באזורים חמים נפגוש טעמים של פלפל אדום קלוי. טעם הפלפל תמיד ימצא שם!
- חומציות גבוהה המאפיינת את רוב יינות הקברנה פרנק הופכת אותם לשידוך המושלם עם מנות מבוססות עגבניות רטבים מבוססי חומץ בשרים על המנגל או מנות מבוססות קטניות כמו עדשים שחורות.
רוצים לנסות קברנה פרנק פלפלי ורענן?