ליקר ליצ'או
ליקר ליצ'או מבית Marie Brizard מביא אלינו את הטעם האקזוטי של סין למרות שהוא מיוצר בצרפת. הליצ'או מבוסס על מיץ המופק מפרי הליצ'י האקזוטי המיובא מארץ מוצאו סין כשלהבדיל מליקרים אחרים מסוגו הוא מכיל תמציות טבעיות ללא שימוש בחומרים סינתטיים. הליקר מגיע בבקבוק מהודר ומקושט באותיות סיניות המוטבעות על גבי הזכוכית.
ויש סיפור מאחורי הליקר…
בשנת 1750 מלח בשם תומאס ווסט הבריא ממגפה קטלנית בעזרתה האדיבה של האחות מארי בריזאר. כאות הוקרה על הטיפול המסור ותשומת הלב הרבה שקיבל מהאחות הרחמנייה נתן לה המלח מתכון ייחודי לליקר אניס אותו רכש באחד ממסעותיו להודו.
חמש שנים לאחר מכן קפטן פול בריזאר אחיינה של מארי הקים את החברה הנושאת את שמה וניסה את המתכון על קשת רחבה של טעמים נוספים.
אז מה היה לנו פה?
הליקר עשיר מאוד ומפיץ בשומת מענגת ואקזוטית של ליצ'י. מאוד ארומטי עם טעמים אינטנסיביים של ליצ'י טרופי.
ניתן ליהנות מהליצ'או נקי מקורר בכוס או בצ'ייסר אך המומלץ ביותר להשתמש בו כמרכיב מעולה בקוקטיילים ומשקאות מעורבבים שונים.
אפשר להוסיף אותו לקאווה וליצור קוקטייל נהדר לארוחת בוקר חגיגית או להוסיף לו מי טוניק כדי לרכך את המתיקות והוא יהיה נהדר ומרענן את הימים החמים כתוספת לג'ין וליים.
שלושה קוקטיילים עם ליקר ליצ'או שימתיקו את ימי הקיץ החמים:
מה צריכים
60 מ"ל ג'ין
30 מ"ל ליקר ליצ'או
קרח
ליצ'י טרי
מה עושים
לערבב בשייקר עם קרח לסנן לכוס מרטיני ולקשט בליצ'י טרי
ליצ'או סוואר
מה צריכים
60 מ"ל ליקר ליצ'או
30 מ"ל מיץ לימון
10 מ"ל מי סוכר
קרח
מה עושים
לנער היטב בשייקר את כל המרכיבים. למזוג לכוס ויסקי עם קרח.
מוחיטו ליצ'או
מה צריכים
30 מ"ל ליקר ליצ'או
30 מ"ל רום לבן
20 מ"ל מיץ ליים
סודה
קרח
עלי מנטה
מה עושים
להוסיף קרח לכוס גבוהה למזוג מעל הקרח את כל המרכיבים ולערבב בכוס. להוסיף סודה עד לסוף הכוס. לקשט עם עלי מנטה.
לרכישת ליקר ליצ'או ואלכוהול כנסו >>