למן היווסדו בשנת 1978 התברג היקב האייקוני הזה אל ראש רשימת יצרני היין של פיאמונטה. על אף שנולד למשפחה אשר לא עסקה ביין גילה לוצ’יאנו סנדרונה עוד משחר נעוריו עניין רב בכורמות וביין. מיד לאחר סיום לימודיו החל לעבוד כיינן ביקב המפורסם Marchesi di Barolo לזכותו יש לזקוף היסטוריה ארוכה וחלק חשוב בהתפתחות מסורות הייצור באזור הברולו שבפיאמונטה. בשנת 1977 רכש סנדרונה במיטב כספו את חלקת הכרם הראשונה שלו בקנובי החלקה ממוקמת בחלק הצפוני של הכרם הוותיק והמפורסם. בשלב זה המשיך סנדרונה לעבוד ביקב ובמקביל עיבד את כרמו ועסק ביצור יינותיו בסופי שבוע בלבד. את הבצירים הראשונים ייצר בבית הוריו. עד מהרה זכה סנדרונה לתשומת לב רבה זאת בעקבות הציונים הגבוהים בהם זכה יין הברולו מכרם Cannubi Boschis. בשנת 1990 יצא לראשונה ברולו Le Vigne אשר מיוצר משילוב של ארבע חלקות שונות ברחבי אזור ברולו. רק בתחילת שנות התשעים עזב סנדרונה באופן רשמי את עבודתו ביקב Marchese di Barolo והתרכז ביקבו בלבד. אחיו לוקה הצעיר ממנו הצטרף אליו לאחר סיום לימודי הייננות שלו והוא הופקד על הכרמים.
למרות שסנדרונה נמנה עם דור הייננים “המודרניסטים” בפיאמונטה קשה להתייחס לשיטות הייצור שלו כאל שיטות מודרניות אלא כשיטות ייחודיות. יש הממקמים אותו בדיוק באמצע של הגישות השונות. סנדרונה מקפיד על יבולים נמוכים לפני התסיסה עובר התירוש השרייה בטמפרטורה של 30 מעלות שמייצרת מורכבות ארומטית ועוזרת לבטא את הניחוחות העדינים והאלגנטיים ביותר. התסיסה המאלולקטית ויישון היינות מתבצעים בחביות 500 ליטר מרביתן משומשות. סנדרונה מצהיר כי הוא אינו מאמין ביישון ממושך ולכן משתמש רק ב-10% עץ אלון חדש ליישון יינותיו.
כיום מייצר היקב למעלה מ-100 אלף בקבוקים מענבי כרמים המשתרעים על פני 220 דונם. יינות סנדרונה הינם בעלי אופי מודרני הם אלגנטיים אטרקטיביים ונגישים באופן יחסי אך עדיין נחשבים גם לבעלי כוח מבנה ופוטנציאל יישון בדיוק כמו יינות ברולו המסורתיים. רק מעטים יתווכחו על המעמד האייקוני של יינות לוצ’יאנו סנדרונה.