אחד מ-10 היינות הבאים חייבים להיות על שולחן החג שלכם!
ג׳וליה צ׳יילד שהציגה בשנות ה-60׳ בפני אמריקה את המטבח הצרפתי כתבה: ״מסיבה בלי עוגה היא רק פגישה״ אז על אותו המשקל אני מצהיר שארוחת חג בלי בקבוק יין טוב היא סתם עוד ארוחה. כולנו משקיעים רבות בעיצוב שולחן יפיפה עמלים על תפריט שיקלע לטעם של כל אורח ואורחת אך שוכחים לפעמים את הדובדבן שבקצפת – בקבוק היין – המשקה שמעורר שיחה ואינטראקציה בין הסועדים וגם את החיך לקראת לילה ארוך ומלא במטעמים. גם אם השנה בשל הנסיבות אתם לא עורכים ארוחה ענקית וההתכנסות הולכת להיות קטנה או אפילו ארוחת סולו מגיע לכם שעל השולחן יהיה בקבוק יין טוב ומשמח. חגי תשרי כבר כאן! אחת התקופות היפות בשנה אך גם העמוסות בהוצאות ובאופרציה רבה; תפריטים ומתכונים רשימת אורחים קניות בישולים וגם קצת לחץ שהכל יצא מושלם. חלק מהלחץ הזה יכול לרדת אם תרכשו את היין שלכם מראש. 10 המנהלים שלנו החליטו לפזר עבורכם את הערפל ולחשוף בפניכם את הבחירות שלהם לארוחת החג או לכל אירוע מיוחד במהלך חודש תשרי רווי החגים:
אראל מרדכי סניף גבעתיים: רקנאטי סירה רזרב כרם בן זמרה (כשר)
״אצלנו האוכל המוגש על שולחן החג הוא תמיד מהמטבח הים תיכוני ולכן אין מושלם מיין אדום מזן ים תיכוני כמו סירה לשדך לארוחת החג המתוכננת. רקנאטי סירה רזרב הוא יין מכרם יחידני – כל הענבים נבצרו מכרם בן זמרה – הענבים עברו תסיסה במיכלים פתוחים והיישון נמשך 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי בנפח 500 ליטר. ליין הזה יש טעמים של תערובת תבלינים ים תיכונית גוף מלא וטאנין רך והוא ורסטילי ללוות מנות רבות ומגוונות״.
לרכישה>>
אבי מזרחי סניף סביון: מאיה ספיישל אדישן רזרב (כשר)
״ההמלצה של אראל נפלאה גם אני לוקח איתי לארוחת החג בקבוק יין בסגנון ים תיכוני. הבחירה שלי תהיה המהדורה המיוחדת שאנחנו מייצרים ביחד עם מאיה. שמעתם על היקב הזה? היקב הים תיכוני של טוליפ שהוקם בקול תרועה רמה בהסתייע בניסיונם של מומחי יין וגפן מפורסמים מיוון. מאיה ספיישל אידשן הוא בלנד של קריניאן סירה ופטי סירה שהתיישן במשך 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. טעמים של פירות שחורים ואדומים מרקם מחוספס וסיומת מתובלת. גילוי נאות הבאתי את היין הזה כבר בארוחת חג הפסח וכבר אותתו לי שאין שום סיכוי שאגיע לארוחה בלי הבקבוק הזה!״
סיגל וינברג סניף רמת השרון: כישור ספיישל אדישן (כשר)
״ים תיכוני בעייני זה לא עוד טרנד חולף אני באמת מאמינה שהזנים והסגנון הזה כאן כדי להישאר אבל אצלנו בשולחן אוהבים שאני מביאה יין עם סיפור. בערב ראש השנה הזה גם אני אביא איתי יין מזנים ים תיכוניים אך של יקב שמעמיד במרכז לא רק את ייצור היין אלא גם עשייה חברתית. כישור הוקם בשנת 2010 בכפר כישורית – כפר לאנשים עם צרכים מיוחדים המוקף בחורש הטבעי המאפיין את הנופים עוצרי הנשימה של הגליל המערבי. באזור הזה מצויות עשרות גיתות עתיקות שמספרות את הסיפור של תעשיית היין שהייתה כאן לפני כמה אלפי שנים. כמובן שיושבי הכפר לוקחים חלק בעבודה בכרמים ובמרתף. פרויקט נפלא! כישור ספיישל אדישן הוא יין שניתן להשיג רק אצלנו בדרך היין. בלנד של ענבי גרנאש סירהמורבד וקברנה סוביניון שגדלו בכרמי היקב בגליל העליון בגובה 520 מטר מעל פני הים על אדמת טרה רוסה משובצת בשברי גיר. היין התיישן במשך 14 חודש בחביות עץ אלון צרפתי משומשות ששמרו על אופיו הפירותי והעדין של היין!״
לרכישה>>
ערן דנציגר סניף מודיעין: אסף פרימיום (לא כשר)
״מתנצל להרוס את רצף ההמלצות הנהדרות על יינות ים תיכוניים אך אני עדיין מעדיף את הסגנון הבורדולזי והעוצמתי יותר. בארוחת ראש השנה נמזוג יין נפלא פרי שיתוף פעולה של ׳דרך היין׳ עם יקב הבוטיק המשפחתי מצפון רמת הגולן – אסף. בלנד של קברנה סוביניון קברנה פרנק ופטי ורדו שהתיישן במשך 20 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. מהיין הזה מיוצרים 1300 בקבוקים בלבד הוא מורכב ועשיר ובעל פוטנציאל יישון נפלא!״
לרכישה>>
אדם עטיה סניף תל-אביב דרך השלום: לוריא ספיישל אדישן קברנה פרנק (כשר)
״אצלנו אוהבים אדום פחות עוצמתי יין עדין ורענן שאפשר בקלות לשתות ממנו כמה כוסות. קברנה פרנק הוא אופציה מושלמת שרבים נוטים לפספס. לוריא ספיישל אדישן קברנה פרנק הוא היין שלי לארוחת ראש השנה! כבר פתחתי אותו לאחרונה במספר אירועים חברתיים והתגובות תמיד היו נפלאות. אדום מיקב בוטיק גלילי (למרגלות הר מירון) שהתיישן במשך שנה בחביות עץ אלון צרפתי. יין בעל ארומות של פירות יער פלפל ירוק סיגליות וטבק בעל סיומת פירותית ומענגת״.
לרכישה>>
אריק ואקנין סניף נס ציונה: יפו ספיישל אדישן לבן (כשר)
״הקיץ עדיין כאן אז יין לבן זו הבחירה שלי לערב ראש השנה. לא לבן קליל אלא אחד עשיר ומורכב יחסית. ספיישל אדישן לבן של יפו שהפקנו ביחד עם היקב המשפחתי מעמק האלה – יפו. היקב הזה פועל כבר תקופה ארוכה תוך שילוב ידיים בין אב ובן המביאים גישות יינניות שונות שהסינרגיה ביניהן מולידה יינות כיפיים שעושים המון כבוד לפרי. היין שלפנינו יוצר מענבי שרדונה (90%) וויונייה (10%) שנבצרו מחלקות הסובבות את מבנה היקב. התקבל לבן פרחוני קליל אך עשיר ונעים לשתייה״.
לרכישה>>
אורון יעבץ סניף צמרת: סוסון ים אנפלאגד שנין בלאן סוביניון בלאן (לא כשר)
״גם אני בעד לבן וסופר בעד שנין בלאן! המומחה בזן הזה בישראל הוא כמובן זאב דוניה האיש והאגדה זה שהתחיל לדבר על זנים ים תיכוניים לפני למעלה מעשרים שנה ועובד איתם במרתפו הקטנטן בבר גיורא. את האנפלאגד הלבן מייצר זאב משנין בלאן וסוביניון בלאן שבצר מחלקות בכרם בן זמרה. השנין בלאן תסס והתיישן על משקעיו במשך 8 חודשים בחביות ישנות והסוביניון תסס והתיישן בחביות נירוסטה. לבן ארומטי נפלא! ליין ארומות וטעמים של אפרסק ומשמש חמיצות מרעננת וסיומת ארוכה ונעימה.״
לרכישה>>
מרסלו גולדרייך סניף תל אביב החשמונאים: פסגות גוורצטרמינר יבש (חדש) (כשר)
״אצלנו כולם חוץ ממני אוהבים לבן חצי יבש לאחר חיפוש מייגע נמצאה פשרה מופלאה – יין גוורצטרמינר יבש של יקב פסגות. הפרי הבשל והארומה הדיבשית והמתוקה בגרסה יבשה לגמרי אל תפספסו. חלקות הגוורצטרמינר ממוקמות צפונית להרי ירושלים בגובה 900 מטר נטועות על קרקע של סלעי גיר. טעמים של פירות אקזוטיים תבלינים מתוקים ליצ’י ופומלה סיומת ארוכה ומעט מינרלית.״
לרכישה>>
אסף נאור סניף דיזנגוף: רמת נגב ספיישל אדישן רוזה (כשר)
״הקיץ הזה לא הפסקתי לשתות רוזה מודה שכנראה התמכרתי. מבחינתי זו התשובה לכל שולחן שהיושבים בו נחלקים לאוהבי לבן ולאוהבי אדום. הרוזה שאנחנו מייצרים ביחד עם היקב המשפחתי הדרומי רמת נגב הוא היין שאיתו אקבל את פני השנה החדשה. בלנד של מלבק קברנה סוביניון וגוורצטרמינר המיוצר מגפנים הגדלות בכרם חלוצה ובכרם רמון בהר הנגב. יין מדברי אך רענן פרחוני ובעל סיומת מתקתקה.״
לרכישה>>
רועי בורנשטיין סניף רעננה: תישבי ברוט (חדש באתר) (כשר)
״ארוחת ראש השנה היא האירוע המושלם לפתוח בקבוק של מבעבע יבש ומרענן שכל לגימה ולגימה תפתח את בלוטות הטעם ותגרה את התיאבון. המבעבע של תישבי הוא האופציה המושלמת! הוא מיוצר בטכניקה המסורתית לחבל שמפיין שבצרפת מענבי הזן הים תיכוני פרנצ׳ קולומבר שנבצרו מחלקות בזכרון יעקב ובהרי יהודה. מבעבע משובח ואלגנטי שכדאי לכם לנסות״.
לרכישה>>
אסיים עם כמה טיפים ורעיונות לשדרג את נוכחות היין על שולחן החג שלכם. אם אתם מארחים כמות גדולה של אנשים אז אולי כדאי לרכוש בקבוק אחד או יותר של מגנום או דאבל מגנום – זה תמיד מרשים להשקות ממנו את האורחים ובטח שלהניח אותו על השולחן החגיגי. רעיון אחר הוא לחפש בקבוק יין עם קצת גיל משהו שהתיישן בבקבוק וייעצים את חוויה היין והפוך אותה לבלתי נשכחת. למי שהולך לקיים ארוחה זוגית קטנטנה אמליץ לשקול בחיוב לרכוש כמה חצאי בקבוקים (375 מ״ל) ולהנות ממגוון גדול יותר של טעמים במהלך הערב הזה.
שנה טובה ומלאה ביין טוב לכולנו!