״ההמלצה שלי היא רקנאטי ספיישל אדישן רזרב במהדורת רטרו מוגבלת ומיוחדת שניתן לרכוש רק אצלנו! בלנד אדום וייחודי של ענבי פטיט סירה (30%) שנבצרו מכרם בעמק יזרעאל וענבי קברנה סוביניון (70%) שנבצרו מכרם מנרה בגליל העליון. ליין טעמים עשירים של פירות שחורים בשלים גוף מלא רכות ומורכבות ויוצרו ממנו 3000 בקבוקים בלבד!״
״היין שאני בוחר לקחת איתי לארוחת חג רבת משתתפים יהיה מאד האוס סוביניון בלאן מניו זילנד הוא שופע פרי ובוודאות יתחבב על כל המסובין. המשמעות של שם היקב היא ״בית הבוץ״ והוא נחשב לאחד מהמומחים בזן זה. לאור ההצלחה האדירה שלו בישראל החלו לייצר בו גם גרסה כשרה!״
״אצלנו בבית כולם שותים חצי יבש איזה מזל שיש על המדף את הגוורצטרמינר הכשר של יקב בלו נאן – בלו נאן גוורצטרמינר מאזור הריינהסן בגרמניה שמגיע אפילו בבקבוק של מגנום (1.5 ליטר!). בקבוק בעל נראות מרשימה ממש!! יין קליל טעמים של פירות טרופיים ורעננות נעימה!״
״עבורי אין ארוחה חגיגית בלי בקבוק של שאבלי מבורגון ויש לנו מבחר גדול של יינות מהאזור על המדפים. אני בחרתי את זה של הדומיין המשפחתי סיינט פרי דומיין סנט פרי שאבלי כשר קודם כל כי כמה מהאורחים הם שומרי כשרות אבל גם כי הוא מבטא את כל מה שאני אוהב בשרדונה שלי: יבש מרענן מאוד ומינרלי.״
״אצלנו בבית שותים המון יין! אז אני צריכה יין שיהיה גם טעים וגם במחיר ממוצע של 50 ש״ח לבקבוק. סדרת יינות לה ז׳אמל מאזור לנגדוק שבדרום צרפת היא התשובה לכך. היא כוללת מגוון יינות זנים: שרדונה מלבק קברנה סוביניון ועוד. אני בטח אשתה בעיקר את הלה ג’אמל רוזה סינסאו שלהם שמיוצר מזן הסינסו הים תיכוני. יין שופע פרי נגיש ורענן תמורה בלתי רגילה למחיר!״
״ההורים שלי שותים רק רוזה! הם ביקרו לפני כמה שנים בפרובאנס ומאז הם התאהבו ביין הורדו. אז הבחירה שלי תהיה מאס דה לה סורס הרוזה הכשר של יקב שאטו דה לומראד מפרובאנס שמבוקבק בבקבוק הקלאסי והיפיפה של יינות הרוזה מהאזור – קישוט יפיפה לשולחן החג. אגב היקב הזה הוא אחד ממבין 18 שזכו בשנת 1955 בסיווג הרשמי קרו קלאסה (תו האיכות הגבוה ביותר שניתן ליינות האזור)!
״אני אקח את ארגז העץ המרשים המכיל שישה בקבוקים של יין אדום כשר מבורדו. מתנה ממש מרשימה לקחת איתי לחברים שממש אוהבים יין. שאטו בלריב דובואה בורדו – כשר בלנד של קברנה סוביניון (70%) ומרלו (30%) שיוצר במרתף של שאטו בלריב דובואה והתיישן בו כשנה. בורדו נגיש בעל מרקם רך ועגול עם ניחוחות פרי יער שחור בשל ורמזים לעץ אלון ותבלינים ברקע.״
״גם אני אמליץ על בלנד של זני ענבים שמוצאם בבורדו אך בגרסה ישראלית כשרה – טריו סיקרט. יין שופע טעמי פרי ובעל פוטנציאל יישון שמשקף את השאיפה של היקב הזה לייצר יינות מחלקות הכרם המובחרות ביותר בישראל. אני מודה שזה כבר החג השלישי ברציפות שאני מביא איתי את היין הזה!״
״אצלנו בחנות יש מרתף מרשים ובו המון יינות מתיישנים ומרתקים אז אין מצב שאני מאכזב ולא מביא איתי איזה אחד שירשים את הסועדים. הבחירה שלי היא פאוסטינו I גראן רזרבה מבציר 2008. קלאסי מריוחה שעושה כבוד לטמפרניו הזן הכי ספרדי שיש. אגב ממש בימים הקרובים אנחנו מצפים לקבל גם גירסה כשרה שלו.״
״אמנם אני האחרונה להמליץ אך היין שאמליץ מתאים יותר לפתיחת הארוחה. לדעתי ערב חגיגי שכזה חייב להיפתח עם כוס מבעבע. אז יש לנו מבעבעים כשרים של בלו נאן (לאוהבי החצי יבש( וגם קווה ולמברוסקו אבל אני חייבת להרשים באמת אז אביא איתי ירדן בלאן דה בלאן המבעבע הישראלי הראשון שיוצר לפי השיטה המסורתית בחבל שמפיין: יבש שופע רעננות וטעמים של פירות לבנים!״
״יין מוכן לשתייה במבצע 2 ב-150 ש״ח! קברנה סוביניון של יקב הבוטיק הישראלי אבידן. הוא יוצר מענבים ממגוון בתי גידול בארץ-ישראל: גליל עליון רמת הגולן והרי יהודה והתיישן במשך שנה בחביות עץ אלון צרפתי. מלא טעמים של פירות שחור ורמז לתבלין מתקתק. יין חגיגי שיוכל ללוות אתכם בכל ימות חול המועד פסח ובכל אירוע משמח אחר!״
שיהיה לכולנו חג שמח מדרך היין