שאטו דה בוקסטל נחשב לאחד מיינות השאטונוף דו פאפ המפורסמים ביותר בעולם ולאחד מיצרני היין הוותיקים באזור שהחל את דרכו אי שם בשנת 1549 זמן בו רכש פייר דה בוקסטל את חלקות הכרם הראשונות באזור הקודולה Coudoulet)). בעקבות מגפת הפילוקסרה במאה ה-19 והרס כרמים רבים באזור נדמה העשייה בשאטו תקופה ארוכה עד לשנת 1909 שנה בה נטעו חלקות כרם חדשות ופייר פרין אחיינו של פייר טרמייה לקח לידיו את ניהול האחוזה. פייר פרין שנחשב למומחה גדול בכורמות קידם את היקב לאופקים חדשים תוך שהוא מחפש דרכים לשפר את הטיפול בכרמים ולהעלות את איכות היינות. ז’אק פרין המשיך את דרכו עד למותו בשנת 1978. כיום מנוהל היקב על-ידי הדור החמישי של משפחת פרין שממשיך את אותה המסורת שהונהגה על ידי האחים: מארק תומאס פייר ומת’יו.
הטרואר בשאטו דה בוקסטל הוא שמעניק ליינות את עושרם וגוונם. הקרקע הייחודית שמושפעת מנהר הרון מורכבת משכבה של אבן חול המכוסה באדמת סחף מעליה חלוקי הנחל המפורסמים המוכרים בשם “Galets” שאוגרים את חום השמש במהלך היום ומשחררים אותו בלילה. הגשם המועט ורוחות המיסטרל גם הם מסייעים לעיצוב הטרואר הייחודי באזור.
בכרמי המשפחה נטועים כל זני הענבים המותרים לגידול באזור מונהגת בהם חקלאות ברת קיימא והחל משנת 1950 מיושמות בהן שיטות חקלאות אורגניות. בוקסטל היה אחד מהיקבים הראשונים באזור להנהיג חקלאות אורגנית בכרמיו. בשנת 1974 החלו אף ביישום שיטות חקלאות ביו-דינמיות.
כל זן נבצר בנפרד ובזמן ההבשלה המתאים לו עם קבלת הענבים ליקב הם עוברים תהליך מהיר של חימום וקירור תהליך הנקרא תרמו-ויניפיקציה. על פי פייר פרין המטרה העומדת מאחורי תהליך זה אשר אומץ כבר על ידי מספר יקבים נוספים באזור היא טיהור וניקוי הענבים והתירוש מפטריות ושמרים שהגיעו מהכרם ליקב. השילוב של זנים רבים אשר כל אחד מהם מביא עמו מהכרם בעיות ייחודיות לו פטריות ייחודיות לו ושמרים משלו מגיע על פתרונו באמצעות תהליך התרמו-ויניפקציה שיוצר אחידות בין כל הזנים.
יין השאטונוף דו פאפ האדום של המשפחה מורכב בעיקרו Mourvedre (כ- 30%) ו- Grenache (כ- 30%). בנוסף הוא מורכב גם מ- 10% Syrah 5% Muscardin 5% Vaccarese 5% Cinsault ועוד כמויות קטנות של שאר הזנים המותרים לגידול באזור: Terret noir Picpoul Picardan Bourboulenc Counoise וה- Roussanne.
כיום הבלנד השכיח ביינות האזור מתבסס על גרנאש נואר סירה ומורבדר בשילוב עם סינסאו או פיקרדן. הייחוד של יין השאטונף של שאטו דה בוקסטל הוא בעצם השימוש בכל הזנים בייצור היינות. לכל זן יש משמעות בבלנד: הגרנאש והסינסאו מעניקים בשלות ועושר טעמים עגול. זני המורבדר הסירה המוסקרדן והורוקרז מעניקים טאנינים ומבנה ליישון לטווח ארוך וכן צבע עמוק. זני הקונואז וכן הפיקפול מעניקים רעננות וניחוחות נהדרים.
בנוסף מייצר היקב גם יינות לבנים מעולים המבוססים על ענבי הRoussane- וכן יין בייצור מצומצם במיוחד לזכרו של ז’אק פרין – Hommage a Jacques Perrin שמיוצר אך ורק בשנות בציר נבחרות. היין מבוסס על זן המורבדר והוא נחשב לאחד מהיינות הגדולים ביותר המיוצרים באזור.