Henriot Blanc de Blancs
ארץ ייצור: צרפת
סגנון: יין מבעבע
אזור: שמפיין
זן ענבים: 100% שרדונה
חלקות: 12 חלקות יצרו יין זה
הרכב הבלנד: 50% עד 70% של יינות הבסיס מכל בציר. 30% עד 50% מיינות רזרב
יישון: לפחות 3 שנים
ב 1880 כאשר פול הנריוט דור רביעי למשפחה התחתן עם מארי מרגט בת למשפחה של כורמים עם חלקות Grand Cru באזור Cote des Blancs הצטרף זן חדש למשפחת הנריוט- "שרדונה".
כמחווה לזן החדש החליטה המשפחה לייצר את השמפניה על פי השיטה המסורתית ופילוסופיית יצירת הבלנד הסופי שלהם שנוצרה בשנת 1808 על ידי אפולין הנריוט.
Henriot Blanc de Blancs מורכב כאמור משרדונה של כרם חדש שכולו שרדונה שאוחד עם חלקות אחרות מבצירים שונים. כך מתאפיין היין במורכבות.
היטיבה לבטא זאת הייננית האחראית על עבודת הבלנד במרתף אליס טטיאן:" זהו שרדונה נדיב מאוד עם מגוון יינות שנבחרו מבצירים שונים בביטוי ארומתי ועדינות"