ענבים: 33% פטי ורדו 67% טאנט
ייצור: כל היין בחביות היקב נטעם לאחר 12 חודשי יישון. הייננים בוחרים את הזנים ותתי החלקות הבולטות באותו בציר ומתוכם את החביות המצטיינות. חביות אלה ממשיכות להתיישן 12-20 חודשים נוספים (סה"כ 24-32 חודשים בחבית). לאחר הוצאת היין מהחביות הייננים יוצרים את הבלנדים על-מנת לשקף את האופי המיוחד של הזנים והבציר.
על היין: הטיפול העדין והמסור בכרם לאורך כל שלבי העונה ההקפדה על איזון בין צימוח נוף הגפן והפרי בהתאם לזן לקרקע ולאזור הגידול כמו גם ההקפדה על החשיפה המבוקרת לשמש תרמו לקבלת יבול אופטימאלי והבשלה מאוזנת בין סוכרים וטעמים. זה בא לידי ביטוי ביינות אלגנטיים ובעלי עושר טעמים בפה.
היין מורכב משני זנים מאותו הכרם בתל-שיפון שבצפון רמת הגולן בגובה של 900 מטר מעל פני הים. הגפנים נטועות על אדמה בזלתית האופיינית לאזור הגידול. הלילות הקרירים ברמת הגולן תורמים להבשלה מצוינת ומאוזנת. שני הזנים עשירים בטאנינים אשר יעניקו ליין יכולת התיישנות ארוכת שנים.
על בציר 2013:
בציר 2013 התאפיין במזג אויר נוח ויציב ברוב חודשי הגידול וההבשלה.
על הסדרה:
ליקב תבור כרמים באזורי הגידול הטובים בארץ: גליל עליון רמת הגולן הרי ירושלים מצפה רמון ורמת סירין. על-מנת להעניק את הטיפול הטוב ביותר לכל גפן בכרם אנו מחלקים את הכרם לתתי-חלקות עפ"י סוג הקרקע הטופוגרפיה והמיקרו אקלים. תתי החלקות המצטיינות בכל בציר מטופלות ביקב בנפרד ונכנסות ליישון בחביות.