פורט שארלוט הוא השם אשר העניקה מזקקת ברוכלאדי לוויסקי המעושן בדרגת ביניים שלה – אך המילה ביניים מטעה מאוד. מכיוון שברוכלאדי מייצרת את הוויסקי הכי מעושן בעולם (אוקטומור) פורט שארלוט היא כביכול דרגת ביניים. למעשה מדובר בוויסקי מעושן כבד לדרגת ppm40 יותר מלגבולין וקאול אילה לדוגמה.
המהדורה הנוכחית הושקה בשנת 2018 והיא מיושנת 10 שנים בעיקר בחביות אקס-בורבון כ-75% מסך החביות. שאר 25% הן חביות אקס-יין אדום צרפתי. מדוע השם אינו פשוט ברוכלאדי? ובכן ברוכלאדי מייצרת מספר סגנונות וויסקי ובכל סגנון ביטויים רבים. המטרה היא גם לייצר בהירות באשר לסגנון הוויסקי בכל בקבוק וגם לכבד את המסורת של ברוכלאדי אשר ברוב שנותיה ייצרה וויסקי שאינו מעושן. פורט שארלוט הייתה מזקקה באיילה אשר פעלה מאה שנים בדיוק 1829-1929 והריינג' המעושן קרוי על שמה.
השילוב של עישון כבד חביות בורבון ויין דודים גבוהים וצרים ו-50% אלכוהול יוצר וויסקי ברמה גבוהה של מורכבות אשר נדיר לקבל אחרי 10 שנים. האף מעושן מאוד אך פחות כבולי יחסית לוויסקי מאיילה אלא עשן נקי יותר של מדורת עצים. יש פה שילוב של מתיקות ומליחות שמזכיר קרמל מלוח אשר ממשיך גם בחלל הפה. העשן עוטף הכל עוצמתי ומפולפל. הסיומת ארוכה מאוד והופכת יבשה. חובבי וויסקי מעושן רבים אשר טועמים פורט שארלוט פשוט הופכים אותו לוויסקי המעושן הקבוע שלהם – ראו הוזהרתם ההתאהבות היא בלתי הפיכה!