Firriato
פיראטו נחשב לאחד מהיקבים הכי סיציליאניים שיש. המיקום הקסום שלו בטרפאני אחד מהמחוזות הקסומים של סיציליה המזוהה עם היסטוריה בת מאות שנים של גידול גפנים ויצור יין מעניק לו את היכולת הטבעית לייצר יינות בעלי תחושת זהות חזקה. כבר בראשית שנות השמונים זיהה סלווטורה די גאטאנו איש עסקים המחובר למולדתו את הפוטנציאל הבלתי רגיל הטמון בנופי סיציליה ואת האפשרויות הרבות לייצר יין איכותי באי קוסמופוליטי זה. יקב פיראטו הוא התגשמות חזון זה תוך ארבעה עשורים הפך הוא לאחד מהמובילים בתעשיית היין הסיציליאנית. כבר בתחילת הדרך סימן סלווטורה די גאטאנו את הגפנים המסורתיות של זני הנרו ד'אבולה הפריקורן והנרלו מסקלסה אך גם את הגפנים של זנים פחות מוכרים כמו זיביבו (הגרסה המקומית של מוסקט ד'אלכסנדריה) גרילו וקאטאראטו. בזכות היקב הזה הפכו כל הזנים המקומיים והעתיקים הללו ליינות שחוצים את האוקיינוסים ושמגיעים למחוזות רחוקים. הרמוניום ריבקה וסנטגוסטינו הם יינות שהפכו את היקב הזה למפורסם הם מתאפיינים בסגנון ייחודי ומעמידים במרכז את כוחו של האי האיטלקי. בציר אחר בציר למדו בפיראטו איך לייצר יין בהתבסס על המסורת ועל המאפיינים של כל זן וזן אך בו בעת גם על שיטות גידול חדשניות ועל טכנולוגיות משופרות. תוך שנים ספורות הפכו יינות פיראטו למוערכים מאוד ורבים כבר זיהו את טעמם כבר מהלגימה הראשונה. במרוצת הזמן סומנה מטרה חדשה – ייצור יינות חדשים שישקפו צד אחר ומסתורי של סיציליה. שטח הייצור המקורי בכפרי טרפאני התרחב גם לאזורי האתנה ולאיים האגאדיים ונבנו אחוזות חדשות: Cavanera על הר הגעש ו-Calamoni על Favignana באזורי האיים זאת כדי להציג בפני העולם את מורכבות הטרואר של סיציליה.