Chateau Clinet 2017
אזור גידול: פומרול גדה ימנית בורדו
זני ענבים: 92% מרלו 8% קברנה סוביניון
תהליך ייצור: היין תסס במכלי עץ ולאחר מכן עבר תסיסה מאלולקטית בחביות עץ אלון צרפתי חדשות והתיישן סה"כ כשנתיים בחביות אלו.
על היין: מרוכז גוף מלא שזיף עיסיס מתובל שוש קפה
RP92-94 JS92-93 WS92-95 NM92-94 JR16
Chateau Clinet
ידוע כי השאטו מייצר יין מזה מאות שנים ויינותיו היו אהובם במאה ה-19 בגדה הימנית. בשנות הששים והשבעים עבר תחת בעלותן של המשפחות Constant וכן Audy . הכרם ניטע מחדש לאחר הקרה של 1956 ובזמנו היווה הקברנה סוביניון כרבע מהבלנד. אחיינו של Georges Audy הוא אשר בחר להשקיע בכרמי השאטו ובעזרתו של מישל רולנד קידם את איכות הכרמים בצורה מרשימה. בשנת 1998 רכשה משפחת Laborde את השאטו ורונן לבורד הוא שלקח על עצמו את הניהול. השאיפה לייצר יינות ברמה הגבוהה ביותר ופועל כל העת בכרם וביקב למען מטרה זו. בין היתר הגישה בכרם טבעית יותר ומכלי התסיסה המסורתיים מעץ החליפו את מכלי הנירוסטה. כרמי השאטו נטועים כ-90 דונם מרלו קברנה פראנק ומעט קברנה סוביניון מול שאטו ל'אגליז קלינה הידוע על אדמת חלוקים וחמר . יינות השאטו עוברים תסיסה מאלולקטית בחביות עץ אלון חדשות ומתיישנים סה"כ כשנתיים בחביות אלו.