ג’יימסון הוא הוויסקי האירי הנמכר ביותר בעולם. כדי להגיע למעמד הזה הרי שהיה על המזקקה להשקיע בוויסקי וליצור סטנדרט כלשהו אשר יבליט אותו מעל למתחריו. ובכן ישנם מספר מאפיינים אשר הביאו להצלחה הזו ושניים מהם החשובים ביותר.
ראשית כמו לא מעט מותגי וויסקי אירי ג’יימסון הוא בלנד של שני סוגי וויסקי. הסוג הראשון הוא גריין וויסקי אשר מזוקק בזיקוק רציף ויכול להיות עשוי ממגוון דגנים לרוב מתירס. החלק השני הוא שמעניק לג’יימסון ייחודיות אפילו בגרסתו הבסיסית ביותר. מדובר בוויסקי מסוג סינגל פוט סטיל אשר פעם כונה פיור פוט סטיל. זהו וויסקי בזיקוק דודי כמו סינגל מאלט עם שני הבדלים עיקריים. סינגל מאלט עשוי משעורה בלבד אשר כולה שעורה שעברה הלתתה. סינגל פוט סטיל עשוי מ-95-100% שעורה (כלומר יש משחק של עד 5% מדגנים אחרים) כאשר לפחות 30% מהשעורה אינו עובר הלתתה! זוהי מסורת אירית ייחודית אשר מתבטאת בכל בקבוק של ג’יימסון. הסינגל פוט סטיל עובר זיקוק דודי משולש ויוצר איזון בין עדינות לתבליניות עוקצנית.
שנית למרות החוק הדורש יישון של שלוש שנים ג’יימסון מיושן לפחות ארבע שנים כסטנדרט. יותר קדושים מהאפיפיור וזו אמירה טעונה באירלנד גם היום. ג’יימסון הוא וויסקי אירי קלאסי אשר מתאים לשתיינים מתחילים כמתקדמים. באף בולטת וניליות ומעט אגוזיות. הטעם האגוזי מתגבר בפה והסיומת חלקה אך מעט מתובלת.