Chateau Cissac Haut-Médoc 2001
אזור גידול: הו מדוק שבגדה השמאלית של בורדו צרפת. קרקעות המתאפיינות בריכוז גבוה של גיר וחצץ.
קלסיפיקציה: קרו-בורג'ואה
זני ענבים: 75% קברנה סוביניון 20% מרלו 5% פטיט ורדו
תהליך ייצור: בציר ידני היין תסס במכלי עץ בטמפרטורה מבוקרת. לאחר התסיסה המאלו-לקטית היין התיישן בחביות עץ אלון צרפתי מהן כ-40% חדשות במשך כשנה וחצי
על היין: צבע אדום עמוק פירות שחורים רמז לתבלינים טבק טאנין רך סיומת ארוכה. לאחרונה החלו מבקרי יין רבים להעריך מחדש את בציר 2001 משום שבציר 2000 דחק אותו הצידה אולם כעת יינות הבציר מתחילים סוף סוף לקצור שבחים ובצדק!