Chateau Lagrange 2017
אזור גידול: סנט ג'וליאן שבמדוק
זני ענבים: 72% קברנה סוביניון 26% מרלו וכן 2% פטיט ורדו
תהליך ייצור: היין התיישן בחביות עץ אלון מהן כ-60% חדשות כעשרים חודשים
cRP89-91 WS89-92 JS92-93 JS16.5 NM87-89
Château Lagrange
ההיסטוריה של שאטו לגראנג' החלה כבר בימי הביניים. רישומי הבעלות על השאטו קיימים ברציפות עד למאה ה-17 – 1631. ידוע כי בשנת 1824 ייצרו בשאטו מדי שנה כ 120 חביות יין. הבעלים של השאטו בשנת 1842 הרוזן דושאטל הכניס לכרמים מערכת ניקוז והעלה את ייצור היינות בשאטו למעל 300 חביות בשנה. ההשקעה השתלמה ובקלסיפיקציה של 1855 דורג השאטו ברמה השלישית. לאורך השנים ובעיקר החל מראשית המאה ה-20 פגעו המצב הכלכלי והמלחמות בשאטו ושטח האחוזה הצטמצם מ-2800 דונם לכ-1570 דונם. איכות היינות גם היא ירדה ורק לאחר שחברת סנטורי היפנית רכשה את האחוזה בשנת 1983 החלה השקעה מאסיבית בכרמים וביין. שטח הכרמים עומד על 1170 דונם הנטועים 65% קברנה סוביניון 28% מרלו וכן 7% פטיט ורדו. ישנם גם 40 דונם סוביניון בלאן סמיון ומוסקאדל. יינות השאטו מתיישנים עשרים חודשים בחביות עץ אלון צרפתי מהן כ-60% חדשות.