Louis Jadot Coteaux Bourguignons Rosé
אזור גידול: קוטו בורגיניון הוא אחד מהאפלסיון החדשים של בורגון שזכה להגדרה בשנת 2011. תחת אפלסיון זה המאפשר שימוש בענבים מכל רחבי החבל כולל בוז'ולה ניתן לייצר יינות זניים אך גם בלנדים. הזנים הלבנים המותרים לשימוש הם: שרדונה אליגוטה מלון דה בורגון פינו בלאן ופינו גרי והזנים האדומים המותרים הם: פינו נואר וגמאי אך סזאר הפחות מוכר. יינות האלפסיון משלבים לרוב בין הטרוארים השונים הקיימים בחבל בורגון החל מהטרואר של אדמות הבזלת בבוז'ולה וכלה בטרואר של אדמות הגיר בשאבלי. הענבים ליין זה נבצרו מגפנים בצפון בורגון (אדמות חימר וגיר) ומגפנים בבוז׳ולה (אדמת גרניט) השוכנת בדרום החבל.
זני ענבים: גאמה
תהליך ייצור: ענבים שנבצרו מחלקות כרם מובחרות תססו במיכלי נירוסטה שבהם שהו חודשים ספורים טרם הבקבוק. תהליך ההשרייה על הקליפות נמשך שעות ספורות בלבד על מנת לקבל צבע ורדרד בהיר ולשמר את האופי הרענן של היין.
על היין: אלגנטי מורכב מרענן טעמי פירות יער אדומים.