Gaston Chiquet
מאז 1971, קבוצה של כורמים המייצגים את הכרמים הידועים ביותר באזור התאחדו תחת מועדון טרזור דה שמפאן.
המטרה המרכזית של הקבוצה היא לשמור על שלושה עקרונות – אותנטיות, מקוריות ודייקנות – ולהגביר את המודעות לשמפניות האיכותיות ביותר שלהם דרך קווי “ספיישל קלאב”.
כל חבר בקבוצה משתמש בענבים שנבצרו מהכרמים שלו, על מנת להבטיח את הייחודיות והאופי של היין ולא ליצור מוצר גנרי. תערובת של בלנדים נבחנת בהתאם לתקנות ולסטנדרטים מחמירים של אנשי מקצוע, ייננים ומומחים למסורת השמפניה. רק אלו שעוברים את המבחן זוכים בתווית מועדון טרזור ומוצגים בבקבוק האלגנטי והבלעדי של המועדון.
בלנד: 70% שרדונה, 30% פינו נואר
בציר: 2008
טרואר: כרמים מסביב לכפרים Hautvillers, Dizy ו-Mareuil-sur-Ay.
אדמה: חרסית וגיר על גיר מסוג Belemnita Quadrata. סוג גיר זה אוגר ומקרין חום שמש, מבטיח ניקוז מים עודפים ושומר על לחות בקיץ. הוא מאחסן את המינרלים העיקריים שמעניקים לענבים את התוכן האסטרי הגבוה שלהם.
גפנים
גיל ממוצע: 27 שנים.
8,300 עד 10,000 גפנים לדונם, גיזום בשיטות “שאבלי” ו-“קורדון דה רויאה”.
בציר: ענבים נבצרו ביד בספטמבר, הועברו בארגזים מאווררים.
לחיצה הידראולית במשקל 4,000 ק”ג.
תהליך ייצור: לפי חלקות. שקיעה סטטית במשך 15 עד 20 שעות. תסיסה אלכוהולית ומאלולקטית, ייצוב טרטרי במיכלים מבוקרי טמפרטורה בנפח קטן. בוקבק 4 עד 7 חודשים לאחר הבציר.
יושן על שמרים למשך מינימום 7 שנים בממוצע.
נפח: בקבוקי 750 מ”ל.
תכולת אלכוהול: 12%.
דוסאז’: 8 גרם לליטר.
הערות טעימה: גוון צהוב זהוב עם נגיעה של ירוק, בועות עדינות.
ניחוח עדין: טרי, אלגנטי, פרחוני.
טעם מאוזן וטרי; אגוזי לוז, מחית חבושים בסיומת ארוכה.
וינטג’ אלגנטי.