Graham’s Single Harvest Port Tawny, 1972
אזור גידול: עמק הדוארו, צפון מערב פורטוגל.
זני ענבים: זני ענבים מסורתיים כמו טוריגה נסיונל, טוריגה פרנקה, טינטו קאו ונוספים.
תהליך ייצור: הענבים נבצרו מחמש הגפנים הבוגרות ביותר של בית הפורט שגילן הממוצע עומד על שמונים שנה, הפורט התיישן בחביות עץ ישנות חלקן בנות למעלה ממאה שנה ושוחרר אל המדפים כארבעים שנה ממועד הבציר. מפורט זה בוקבקו 712 בקבוקים בלבד.
על הפורט: צבע זהוב, ניחוח עז של פירות יבשים וקליפת תפוז, טעמים מרוכזים ומרתקים. היין הראשון שנבחר ל-Single Harvest על ידי פיטר סימינגטון לאחר חילופי הבעלות על בית הפורט. למעלה מ-60% מהיין המקורי התאדה במהלך 40 שנות ההתבגרות בחביות, מי שהחליט על שיחרור הפורט הוא בנו של פיטר, צ’ארלס שהמשיך לטפל בפורט זה לאחר פרישת אביו בשנת 2009.
על שנת הבציר: שנה מלאה בתהפוכות אקלים הביאה לתוצאה לא אחידה. בתי הפורט הגדולים והמפותחים הצליחו לייצר פורטים טובים כנגד כל הסיכויים.
ניקוד: JR18, RP93