ענבים: 100% קברנה סוביניון
ייצור: היין מתיישן 18 חודשים בחביות אלון צרפתיות חדשות ולאחר הביקבוק הוא שוכב במרתפי היקב לעוד תקופה ארוכה (שנה לפחות) עד שהיין משוחרר לשוק.
על היין: היין נהדר לשתייה עכשווית ואף יוסיף להשתבח למשך שנים נוספות בבקבוק.
זהו יין הדגל של יקב תבור המציע חוויה עשירה ומורכבת של פרי מרוכז ותבלינים באף ובפה אלגנטיות משיית ומקסימה.
על אזור הגידול:
כרם מלכיה נטוע בגליל העליון בגובה 726 מטרים מעל פני הים על פני קרקע יוצאת דופן המשלבת אדמת טרה רוסה שמתחתיה מסלעי גיר שבורים הנקראים 'תצורות בר כוכבא'. הסדקים הנוצרים בין מסלעי הגיר מהווים מערכת ניקוז טבעית המונעת מהקרקע לספוח מים כך שהכרם גדל תחת עקת מים קבועה מצב המסייע להתפתחות ענבים קטנים מאוד בעלי צבע אדום עז טעם מרוכז וארומה מדהימה שניכרת כבר בכרם.
המפגש בין תצורת הקרקע הנדירה ותנאי המיקרו אקלים בכרם לבין טביעת היד המוקפדת והיצירתית של הכורם והיינן הביאו ליצירת יין ייחודי עשיר ומרתק.
על בציר 2013:
עונת 2013 הייתה מבחינת מזג האוויר אחת העונות היציבות ביותר בעשור האחרון. אחרי השרבים הקשים ב 2010 מזג האוויר הסתווי שליווה את קיץ 2011 וחודש יולי החם ביותר שנרשם בתולדות ישראל ב- 2012 הגיעה עונה יציבה מאוד ב- 2013.
הדבר תרם לגידול אופטימאלי המעבר בין שלבים בגפן מפריחה לחנטה ומחנטה לבוחל היו בזמן וללא עיכובים או הקדמות. ההבשלה גם היא ארכה כמות ימים יפה ללא קפיצות שקורות בעיקר עקב חום קיצוני וצבירת רכיבי הארומה הייתה טובה ויעילה.