Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Brut
ארץ ייצור: איטליה
סגנון: מבעבע (יבש)
אזור: ואלבודיאדן קונגליאנו (צפון איטליה)
זן ענבים: גלרה
שיטת עיצוב הגפן: Sylvoz-Cappuccina
צפיפות נטיעות: 300-500 גפנים בדונם
היין הבסיסי נכנס למיכל לחץ לצורך תסיסה שנייה למשך 18-20 יום. בעזרתם של השמרים התסיסה מתבצעת בטמפרטורה של בין 14-16 מעלות. כשהלחץ הרצוי מושג במיכל בסביבות 6 אטמוספרות היין מקורר ל טממפרטורה קרה של 4 מעלות מתחת ל 0 על מנת לעצור את המשך התסיסה וליצור יציבות של היין. לאחר מכן היין ממשיך לשהות במיכל כחודש ימים בטמפרטורה שבין 8-10 מעלות כאשר גם משקעי השמרים נמצאים במיכל. לאחר מכן היין מסונן ומבוקבק בלחץ זהה.
רשמי טעימה: מבעבע עם בועות מצוינות בתדירות היווצרות קבועה ויציבה. ארומה חדה ורעננה של פירות עונה לבנים פריחה אפרסק. הבועות מעבירות נהדר את הטעם הפירותי של היין ומעצימות אותו. ארומות של פרחים צהובים אפרסק ואגס מתגלים.