Blog

Domaine Guffens-Heynen

מור דניאל - הסומליה שלנו

בשנת 1976 הגיעו זוג סטודנטים בשם מיין הינן וז׳אן מארי גופנס מבלגיה אל בורגון. שנה אחת בלבד לקח להם להשלים את לימודי הצרפתית שלהם ולהתאהב בתעשיית היין המרתקת של החבל.
ז׳אן מארי החליט לזנוח את עולם הארכיטקטורה שממנו הגיע ונירשם ללימודי יינות בבון ומיין התחילה לעבוד אצל מגדלים באזור.
זמן קצר לאחר מכן הם הופכים למנהלים של דומיין קטנטן באזור המקונה שבדרום בורגון שבו הם למדו את רזי העבודה בכרמים וייצור היין.
                                     
בשנת 1979 הם רכשו כמה חלקות כרם בגבעות של פיירקלו נלהבים אך עדיין חסרי ניסיון במונחי האזור. היינות הראשונים שיצרו בוקבקו תחת דומיין גופנס-הינן.
מבנה היקב הוקם בוורג׳סו בחלק הדרומי ביותר של אזור המקונה למרגלות המדרון המפורסם Roche de Solutré.
                                     
שטח כרמי הדומיין כולל היום 53 דונם רובם על הגבעות של Pierreclos ושל Vergisson ו-Davaye. בכרמים ישנה הקפדה על יבולים נמוכים הם מעובדים בטכניקות טבעיות בלבד וללא שימוש בכימיקלים.
הבציר ידני וסלקטיבי במספר מחזורים ובהבשלה מרבית. במרתף נסחטים הענבים בסחיטה עדינה מאוד התסיסות טבעיות וללא תוספת שמרים. היינות מתיישנים על השמרים (סור לי) ומבוקבקים ללא סינון.
                                    
כל אלה מולידים יינות טהורים מינרליים ועשירים. יינות הדומיין מיוצרים בכמויות קטנות ונחשבים לנדירים וקשים להשגה. ז׳אן מארי קנה לעצמו שם של מאסטר ביינות המקונה והשפיע רבות על המוניטין של אזור זה.
                                    

משלוח חינם מעל ₪300

משלוח מהיר עד הבית

איסוף עצמי מהסניפים

אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות
עגלת קניות

אני מעל גיל 18

הכניסה לאתר זה מותרת למי שמלאו לו 18 שנים.

הגישה אסורה

כניסתך נחסמה עקב אי-התאמה בגיל.

כן. כניסה לאתר >> לא עברתי את גיל 18
0 מועדפים
האזור האישי שלי