קיץ חם בקבוקי הוויסקי פינו את מקומם בכוסות שלנו לג’ין משקאות אניס צוננים וקוקטיילים מרעננים. מבט אל מדף הוויסקי שלנו מעורר געגועים למרות הזיעה הנוטפת מאתנו בחודשים החמים האלה. מה עושים? יש פתרון אלגנטי. לוקחים את אחד מסוגי הוויסקי הייחודיים הנעימים והפחות מוכרים ומכינים ממנו קוקטייל וויסקי מרענן ומשמח. על אראן כבר שמעתם?
מזקקת אראן
אחת המזקקות החדשות ביותר בסקוטלנד היא מזקקת אראן שנוסדה בשנת 1995. האי אראן שוכן בדרום מערב סקוטלנד בין המיינלנד לחצי האי קמפלטאון מול החופים המערביים של מחוז הלואולנדס מוגן מהים הפתוח בעזרת מפרץ קינטייר. בעבר היו על האי הזה 50 מזקקות אך עד לפני 150 שנים כולן נכחדו ואראן היא המזקקה היחידה על האי השוכנת בכפר לוכראנזה.
מדובר במזקקה קטנה בבעלות משפחתית פרטית שמוצריה מעוררים עניין לא קטן עובדת בשיטות מסורתיות כאשר אפילו מכלי התסיסה שלה עשויים מעץ כמו פעם.
הוויסקי הראשון של המזקקה שוחרר בשנת 1998 ובשנים שחלפו נוספו לו עוד כמה אחים נהדרים רכים אך מלאי אישיות בטעמים נעימים וגם נועזים.
קוקטיילי וויסקי
לרוב נהוג לשתות וויסקי נקי או עם קרח אך לעתים אפשר להכין ממנו גם קוקטיילים מצוינים מורכבים וטעימים. הטעמים נעים בין טעמים קשים ומעושנים לבין טעמים פירותיים לעתים מתוקים קלות ולעתים יבשים. קוקטיילים שמבוססים על וויסקי יוצרים את השילוב הנכון בין אלכוהול כבד מרגיע ומחמם לבין רכיבים אחרים הממתנים מעט את השפעתו.
הוויסקי הצעיר של המזקקה הוא אראן 10 – וויסקי עדין אלגנטי ומאופק עם ניחוחות הדרים ערמונים וניל וקינמון וטעם של הדרים עץ מעושן קלות ומתקתקות עדינה של שוקולד. וויסקי שנעים לשתות אותו נקי עם קרח או כבסיס נפלא לקוקטייל אלגנטי לערב קיץ חמים.
צ’אנסלור – The Chancellor
וויסקי סקוטי בשל אופיו קשה העורף לא תמיד יתאים למיזוג בקוקטיילים. יש יוצאים מן הכלל ואחד מהם הוא הקוקטייל צ’אנסלור. לאורך כל המאות כשרצו לרכך וויסקי הוסיפו לו קרח וקצת מים או סודה. הצ’אנסלור הוא קוקטייל קלאסי ונעים קוקטייל היסטורי בן דודם של הסקוטי רוב רוי והאמריקני מנהטן אך בגרסה קצת שונה.
ההיסטוריה של צ’אנסלור לוטה בערפל קשה למצוא סימוכין להיווצרו והוא נשאר מסתורי כל השנים. סברה עלומה אומרת כי ייתכן שנולד באחד מחדרי האוכל בקולג’ סקוטי שבו נהגו לכנות את נשיא האוניברסיטה צ’אנסלור.
מה צריכים (לכוס קוקטייל אחת)
40 מ”ל וויסקי אראן 10
20 מ”ל פורט טאוני (יין פורט צעיר)
10 מ”ל ורמוט פרלינו לבן יבש
זילוף אנגוסטורה ביטרס (רצוי אורנג’ ביטר)
סליל קליפת לימון לקישוט
מה עושים
ממלאים את הכוס בקרח.
מערבבים את כל המרכיבים בכפית בשייקר עם קרח.
מוציאים את הקרח מהכוס ומסננים לתוכה את הקוקטייל.
מקשטים בסליל קליפת הלימון.