לפני המהפכה הצרפתית אדמות שאטו ריוסק היו שייכות למסדר שבבעלותו היה גם השטח של שאטו Haut Brion שנקרא על שמו – Les Carmes Haut Brion. לאחר המהפכה עם הלאמת אדמות הכנסייה והעברתם לידיים פרטיות עברה האחוזה מספר ידיים עד לשנות השבעים של המאה ה-20 כאשר הזמן הממוצע לכל בעלים היה 20-30 שנה. התחלת השיפור המשמעותי הגיעה בשנת 1971 עם הגעתו של Albert Vuillier אשר השקיע בכרמים והצליח לשפר את איכות היין. בשנת 1984 רכשה משפחת רוטשילד את השאטו וההשקעות המשמעותיות שלהם היו בהורדת יבולים ושיפור היקב. כיום נחשב השאטו לאחד הטובים באזור ויינותיו מתאפיינים בעושר פרי אקזוטי. כרמי היקב גובלים בכרמי שאטו ד’איקם המפורסם גיל הממוצע 25 שנה הם כוללים 900 דונם הנטועים 89% סמיון 8% סוביניון בלאן 3% מוסקדל והיבולים נמוכים. יינות היקב עוברים תסיסה במכלי נירוסטה ובמכלי עץ טרם הועברו ליישון בחביות עץ צרפתי בריק 70% חדשות לתקופה של כשנתיים. היינות מתאפיינים בגוף מלא צבע זהוב פרי דבשי עושר ואקזוטיות.