מקור השאטו הינו במהלך במאה ה-13. לאורך דורות רבים הוא היה בבעלותה של משפחת האצולה בכפר Bommes אך בשלב מסוים נמכר למשפחת האצולה Pichard ונקרא על שמה. לאחר המהפכה הוחרם השאטו ונמכר לשני אנשים שונים ביניהם Monsieur Lafaurie אשר במהרה השתלט גם על החלק השני של האחוזה. הוא קרא לשאטו Pichard-Lafaurie וייצר יינות איכותיים אשר זכו להכרה ולהערכה. החל משנת 1860 עבר השאטו מספר בעלויות כולל שר הפנים של צרפת במאה ה-19. צאצאיו רבו על חלקם בירושה והאחוזה חולקה שוב לשניים. בשנת 1917 נרכש השאטו של ידי משפחת הנגוסיאנטים Cordier. לאורך השנים השתפרה איכות היינות למרות שבתחילה האיכות נזנחה לטובת הכמות. כיום זוכים יינות השאטו להערכה רבה. כרמי השאטו נטועים 400 דונם מהם 90% סמיון והשאר סוביניון בלאן ומוסקדל. היינות מתיישנים כשנה וחצי בחביות עץ אלון מהן 30% חדשות ומחודשות מדי שנה.