בתחילת המאה ה-18 חל פיצול בין Château Rauzan Segla לבין Château Rauzan Gassies כאשר אחד האחים אשר נקרא Sieur de Gassies החליט לייצר את יינותיו בנפרד מאחיו. הפיצול הרשמי התרחש בסמוך למהפכה הצרפתית בסוף המאה ה-18. השאטו דורג ברמה השנייה בקלסיפיקציה של 1855. במהלך המאה ה-19 הפכו היינות של השאטו לפופולאריים בלונדון עקב פעילות השיווק הנמרצת של בעל השאטו שאף בילה זמן רב בלונדון על מנת לשכנע אישית את הלקוחות הפוטנציאלים. בשנת 1945 רכשה משפחת Quié את האחוזה והיא מחזיקה בבעלות עד היום. עד לשנות ה-90 האיכות ביינות השאטו לא הייתה יציבה אולם בשנים האחרונות חל שיפור לאחר השקעה גדולה בכרמים וביקב. הכרם נטוע כשלוש מאות דונם על אדמת חול וחצץ בחלקה עיקרית סמוך ליקב וכן בחלקות נוספות סביב Cantenac וכן Margaux. הכרמים נטועים 65% קברנה סוביניון 25% מרלו וכן 10% קברנה פראנק. היין מתיישן בין 14 ל-18 חודשים בחביות עץ אלון מהן כ-25% חדשות.