אין הרבה יקבים בבורדו שמרכזים אליהם כל כך הרבה תשוקה ויצרים כמו Chateau Pavie. ניתן לשרטט את ההיסטוריה שלו החל מהמאה ה-19 כבר אז ייצרו בשאטו יינות מוערכים. בשנת 1885 קנה הנגוסיאנט פרדיננד בופה את השאטו והרחיב את שטח האחוזה עד לכדי 500 דונם. שטחים אלו כיום מחולקים ל- Chateau Pavie Chateau Pavie-Macquin וכן Chateau Pavie-Decesse. לאחר מלחמת העולם הראשונה עבר השאטו למשפחת Porte אשר לא קידמה את איכות הכרמים והיינות. בסופו של דבר בשנת 1998 נמכר השאטו למשפחת Perse בעליו של Chateau Monbousquet וכן Chateau Pavie- Decesse. המשפחה השקיעה הון בשיקום הכרמים ובניה מחדש של היקב. כיום עומד שטח הכרמים של השאטו על כ-325 דונם הנטועים מרלו קברנה פראנק וכן קברנה סוביניון. גיל הכרמים הממוצע הינו 45. היבול בכרם הינו נמוך במיוחד הודות לבציר ירוק וכן לטיפול מסור בכרמים. יינות היקב הינם עשירים ועוצמתיים במיוחד. בין מבקרי היין החשובים בעולם ניטש ויכוח ארוך שנים אודות יינות היקב.