Château Latour a Pomerol עומד מאחורי כמה מהיינות האגדיים של המאה ה-20. ההיסטוריה של האחוזה ארוכה והיא חוזרת אי שם אל אמצע המאה ה-19 עת בה נמכר היין תחת השם La Tour Pomerol (הסיבוב/הגלגול של פומרול). הבעלות הראשונה על השאטו היתה נתונה בידה של משפחת Garitey אך האיסוף העיקרי של הקרקעות והכרמים נעשה על ידי Mme Edmond Loubat הידועה בעליה של שאטו פטרוס שרכשה בשנת 1917 את השאטו במקביל לרכישת כרמי Clos des Grandes-Vignes. לאחר מותה בשנת 1961 הועבר השאטו לידי אחייניתה לילי לקוסט וכעבור שנה לידי Jean Pierre Moueix .
במשך שנים רבות יינות השאטו לא התפרסמו חרף איכותם הבלתי נדלית עד להופעתו של מבקר היין רוברט פרקר שחשף את פלאי השאטו לעייני כל כשפרסם רשמי טעימה על היינות מבציר 1970 ומבציר-1982.
שטח כרמי השאטו קטן יחסית לאזור ועומד על כשמונים דונם. הכרמים נטועים 90% מרלו ו-10% קברנה פרנק על אדמת חצץ חימר וחול והם נפרשים על פני אזורים שונים בפומרול כלומר ישנו גיוון של טרואר והחלקות הבוגרות ביותר ממוקמות בקרבת הכנסיה של פומרול. בשאטו מייצרים כמות קטנה של יין כשלושת אלפים ארגזים. היין עובר תסיסה אלכוהולית ותסיסה מלולאקטית במיכלי בטון ועץ לאחר מכן מועבר היין ליישון של 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי מהן בין 30% ל-50% חדשות.
בשנת 2003 הותקנה מערכת ניקוז חדשה בכרמי השאטו רבים נוטים לזקוף לזכותה את השיפור הגדול שחל באיכות היינות חרף שנות בציר לא קלות שעברו על האזור.