משפחת רוטי מייצרת יין בבורגון שניים-עשר דורות מאז תחילת המאה ה-18. הכרמים שעומדים לרשות היקב הינם בבעלות המשפחה למעלה מ-300 שנה וחלקם נחשבים לעתיקים ביותר בכפר ג’ברי שמברטין. רוטי בעצמו הידוע בקרב חובבי היין כאינדיבידואליסט מסרב לפרט בדבר הכרמים שברשותו. ידוע כי חלק מהכרמים אשר מהווים את הבסיס ליינות השונים נטעו כבר במאה ה-19. כיום מיוצרים היינות בדומיין על ידי בניו של ג’וזף רוטי. יינות הדומיין הינם מהמרשימים בקוט ד’אור והם ידועים בעוצמתם וכן בנגישות היחסית מאוחרת וביכולת ההתיישנות המרשימה שלהם. רוטי ייחס חשיבות רבה למסורת ייצור היין בקוט ד’אור ובקוט ד’נואי ספציפית ויצא כנגד מה שהוא מכנה חוסר כבוד לטרואר ומניפולציות שנעשות לדברו על היינות על מנת ליצור יינות הנגישים בשלב מוקדם יותר יינות מתחנפים לדבריו.
עקב גילם המופלג של הגפנים היבול הינו נמוך במיוחד. שיטות הטיפול הביולוגיות בכרם מקדמות את הגפנים ומאפשרות ביטוי עליון לטרואר ללא מניפולציות. יינות הגרנד קרו המבוקשים של היקב מתיישנים בחביות עץ אלון חדשות במשך כשישה עשר חודשים. היבול הנמוך והבציר המאוחר יחסית מייצרים יינות לשמירה לטווח ארוך במיוחד ואספנים ברחבי העולם מחפשים אחריהם.