יקב איקרדי נוסד בשנת 1914 ערב מלחמת העולם הראשונה. אז החליט לינו איקרדי לייצר יינות לצריכה עצמית אותם שתו בעיקר בני משפחתו וחבריו. שש שנים לאחר מכן הוא קיבל רישיון ליצור יין ולמסחר בו אך החליט כי ראוי למקד כוחותיו ביצור יינות לצריכה בגבולות איטליה בלבד. רק בראשית שנות השישים הוחלט כי הגיע הזמן לחשוף את יינות איקרדי לצרכנים ברחבי העולם. בנקודה זו בזמן כבר חלשו כרמי המשפחה על פני כ-500 דונם המפוזרים בין יערות בקומונות החשובות בפיאמונטה: לה-מורה ברולו מונפרטו ועוד בהם ניטעו זני האזור: נביולו דולצ’טו ברברה קורטזה ונוספים. באיקרדי מאמינים כי השמירה על הסביבה הטבעית בה גדלים הכרמים מהווה ערובה ליצור היין הטוב ביותר. לכן אין הם מבצעים עבודות ריסוס ודישון ולא מרחיקים עשבים מכרמיהם – פשוט נותנים לאמא אדמה לעשות את שלה. המשפחה מגדירה את עצמה בראש ובראשונה כחקלאית וחוזרת ומדגישה כמו כל משפחה פיאמונטזית גאה את חשיבות הטרואר עבורה ועבור החקלאות. יינות איקרדי קנו לעצמם שם ברחבי העולם כיינות תמורה בלתי רגילה למחיר.