סיפורו של אלבינו רוקה החל באמצע שנות הארבעים של המאה הקודמת כאשר ג’אקומו רוקה גידל ענבים בכרמי המשפחה ומכר אותם ליקבים באזור. בשלב מאוחר יותר הוא אף ייצר יין שנמכר בקיתונים לכל דורש. עבודת הכורמות המבריקה של ג’אקומו זיכתה את ממשיכו בירושה הטובה ביותר – כרמי נביולו מהאיכותיים באזור הברברסקו. אנג’לו הבן שירש את אביו עמל רבות לקידום היקב. הוא התפרסם בתשוקתו ליין בחתירתו למצוינות ובמומחיותו בשילוב בין מסורת לבין חדשנות ובשימוש בשיטות ייננות מודרניות. מהרגע בו התחיל לעבוד באופן אקטיבי ביקב בשנות השישים הוא עמל לרכישת כרמים באזור נייבה ובסן רוקו בהם נטע זנים נוספים זולת נביולו כגון: דולצ’טו ברברה ומוסקטו. עד מהרה הוא הצליח להעלות את איכות היבולים תוצאה של שיטות דילול חדשניות ואיסור על השימוש בקוטלי עשבים. בו בעת הוא שיפר את שיטות הייננות ואת טכניקות היישון. אחד השינויים הגדולים שביצע אנג’לו רוקה היה השיבה אל חביות העץ המסורתיות הגדולות ונטישת חביות עץ האלון הצרפתי מסוג הבאריק (בורדו 225 ליטר). כיום מנוהל היקב על-ידי ילדיו שממשיכים את חזונם של אביהם וסבם – ייצור יינות איכות אלגנטיים המבטאים נאמנה את הטרואר של ברברסקו. כרמים אלבינו רוקה ממוקמים באזור הכפרים ברברסקו נייבה ואלבה. היקב מייצר 11 יינות מזני ענבים כמו מוסקטו שרדונה קורטז ברברה דולצ’טו ונביולו. יינות הברברסקו רונצ’י והברברסקו וינה לורטו של היקב מבוקשים על ידי אספני יין בעולם.
רוברט פרקר על אלבינו רוקה: “אחד היצרנים האהובים עליי מפימונטה” הוא אף זיכה את היקב בחמישה כוכבים כלומר בתואר יקב מצטיין.