אזור ברברסקו הנטוע בעיקר נביולו הינו אחד מאזורי היין החשובים של איטליה לצד ברולו הסמוך. בשטח פיאמונטה בכלל הנביולו נטוע רק כ-3% משטח הכרמים אולם בברברסקו הוא הזן הדומיננטי בכרמים מסביב לכפר ברברסקו עצמו.
כרמי ברברסקו הנטועים בשיפועים הנהדרים של גבעות אזור הלנגה נטועים מעבר לכך גם דולצ'טו ברברה ומוסקטו בעיקר סביב העיירה הציורית Neive. גם באזור נייבה ישנם כרמים נהדרים לנביולו ובעשורים האחרונים מבקבקים גם יינות כרם יחיד מאזור זה.
ההתפתחות של ברברסקו בתור אזור ייחודי הגיעה לאחר אזור ברולו. גם במהלך המאה ה-19 כאשר ברולו כבר הפך לאזור יין משמעותי יינות ברברסקו שמשו במקרה הטוב לבלנדים עם יינות ברולו. מנהל המחלקה ליינות באוניברסיטה של אלבה Domizio Cavazza הוא ששאף להגדיר את ברברסקו כאזור בפני עצמו.
בשנת 1894 הוא ייסד את הקואופרטיב הראשון והחל לייצר ולמכור יינות ברברסקו. קואופרטיב זה אמנם פורק על ידי הממשלה הפאשיסטית בשנות העשרים של המאה העשרים אך הוקם במתכונת חדשה לאחר מלחמת העולם השניה והוא פעיל עד היום תחת השם Produttori del Barbaresco. הייחוד של הקואופרטיב היה הדגש על איכות עוד בשנות הששים (וגם כיום) כשהדגש בעיקר היה על כמות הענבים הודות לשיטת ה Mezzadria אשר תחתיה בעלי הקרקע היו זכאים למס של חצי מהיבולים אשר גודלו על אדמתם.
בתחילת שנות הששים לקח על עצמו אנג'לו גאיה את היקב המשפחתי אשר הוקם כבר בשנת 1859 ובכח אישיותו ויינות היקב הנהדרים של גאיה הביא את ברברסקו ופיאמונטה בכלל אל מרכז הבמה העולמית. הגישה המהפכנית של גאיה אשר כללה שימוש בחביות Barrique שילוב של זנים בינלאומיים בכרמים ירידה משמעותית ביבולים וכן פנייה לייצור יינות כרם יחיד בין היתר ופעילותו הרבה של אנג'לו גאיה לקדם את יינות האזור השפיעו רבות על ברברסקו כאזור יין.
בעשורים האחרונים ממשיכים ומגלים את הטרואר הטוב ביותר לנביולו באזור ומפתחים כרמים יחידים איכותיים בכל רחבי ברברסקו. הקירבה של הכרמים לנהר מביאה להבשלה מהירה מעט יותר בברברסקו מאשר ברולו. ככלל יינות ברברסקו יוצאים לשוק שנה לפני יינות ברולו.