מחוז ונטו, אזור של יקבי ה DOC משתרע במרכז המחוז מהשפך של הנהר פיאבה לים האדריאטי במזרח ועד לאגם גארדה במערב. האקלים של אזור זה הוא מתון עקב השפעת ההרים מצפון והים ממזרח. מחוז ונטו מייצר יינות DOC יותר מכל מחוז אחר באיטליה וביניהם יינות וולפוליצ'לה וסואבה.
מחוז ונטו, אזור של יקבי ה DOC משתרע במרכז המחוז מהשפך של הנהר פיאבה לים האדריאטי במזרח ועד לאגם גארדה במערב. האקלים של אזור זה הוא מתון עקב השפעת ההרים מצפון והים ממזרח. מחוז ונטו מייצר יינות DOC יותר מכל מחוז אחר באיטליה. שלושת היינות החשובים באזור הינם הסואבה, הבארדולינו והואלפוליצ'לה. האדמה בוונטו, אדמה וולקנית ועשירה, היבולים יכולים ללא פיקוח להיות גבוהים במיוחד.
במזרח וונטו אף מייצרים יינות מבעבעים נפלאים, בעיקר באזור Valdobbiane. יינות הפרוסקו, המיוצרים מהזן שכיום (החל מ-2009) נקרא Glera הינם מהיינות המבעבעים החשובים באיטליה.
סואבה
אזור סואבה, בדומה לאזור וולפוליצ'לה, הורחב עם הכרזת ה DOC בשנת 1968. אזור סואבה קלאסיקו אשר הוגדר בפועל כבר בשנת 1927 נטוע כ-11,000 דונם ואזור סואבה הכללי הנטוע כ-40,000 דונם במישור. בעת הרחבת האזור נהנו יינות סואבה ממוניטין נהדר ונמכרו בכל רחבי העולם, בדומה ליינות קיאנטי וכן וולפוליצ'לה. הרחבת האזור גרמה לירידה באיכות לעתים מאחר והטרואר שונה ולעלויות גבוהות יותר ליצרנים האיכותיים בגבעות אשר שמרו על יבולים נמוכים, השתמשו בזנים המסורתיים – בעיקר גרגנגה ולא בזנים החדשים שאושרו כגון טרביאנו די טוסקנה אשר החליף בעת ההיא בכרמים רבים את הטקביאנו די סואבה הקלאסי. הטרביאנו הטוסקני פחות איכותי.
כמו באזור וולפוליצ'לה, יצרנים רבים החלו לנטוש את הגבעות. על מנת לייחד את אזור סואבה המקורי הוחלט לייצר DOCG סואבה סופריורה אך הביצוע גרם ליותר בלבול מכל דבר אחר וכיום ישנים יינות סואבה קלאסיקו מדהימים המיוצרים על אדמה געשית באזורים הטובים ביותר של סואבה אשר אינם נכללים בהגדרת ה DOCG.
ייצור סואבה כיום מבוסס על מינימום של 70% גרגנגה אם אפשרות לשלב טרביאנו די סואבה וכן שרדונה אשר מעניק ליין עומק ומורכבות.
וולפוליצ'לה
אזור וולפוליצ'לה הינו אזור יפהפה בו הטרואר בשילוב עם שיטות הייצור המסורתיות וטכנולוגיה מודרנית מאפשרים ייצור יינות נהדרים. שלושה עמקים נכללים באזור וולפוליצ'לה קלאסיקו היושב מצפון לעיר היפה ורונה, Negrar, Marano ו Fumane. ישנם שלושה תוואי שטח שונים הנכללים באזור וולפוליצ'לה: אזור הררי, גבעות וכן רמה.
בכרמים הזנים המקומיים הקלאסיים: קורבינה ורונזה המעניק ליינות צבע אדום עמוק וכן ניחוחות דובדבנים ופטל. זן הקורבינונה מעניק ליינות ריכוז ועוצמה וכן מוסיף לצבע האדום העמוק. זן הרונדינלה מצויין בכרם מאחר והוא עמיד בפני מחלות, ביין הוא מעניק חומציות טובה וניחוחות דובדבנים וגרגרי יער. המולינרה נותן צבע בהיר יחסית והוא מתאים במיוחד ליינות וולפוליצ'לה קלאסיים. בנוסף נטועים בכרמים זני ה-דינדרלה, נגררה, רוסיניולה, אוסלטה ופורסלינה, זנים מקומיים אשר זוכים לעדנה מחודשת.
האזור המקורי של וולפוליצ'לה, הקלאסיקו, מהווה רק 40% מכלל היין המיוצר באזור. עם הכרזת ה DOC בשנת 1968 הוגדר אזור העמק שלמרגלות הגבעות גם כוולפוליצ'לה. לייצור היינות בכרמים בגבעות עלויות גבוהות בהרבה והתוצאות מרשימות מאוד. בשנות השבעים והשמונים, יצרנים רבים נטשו את הגבעות מאחר שלא הצליחו לבטא את ההבדלים לקהל הצרכנים. הגדרת האזור, מלבד הרחבתו גם התירה את השימוש בזנים הפחות טובים. השילוב של כל הדברים הללו הפך את יינות הוולפוליצ'לה ללא כדאיים כלכלית ליצרנים איכותיים.
ייצור יינות האמרונה בצורה מסחרית החזיר את הכרמים והטיפול בהם לגבעות. יינות האמרונה הפכו ליין החשוב ביותר באזור. בשנים האחרונות אנו גם עדים לשינויים מבחינת הזנים כאשר מולינרה הוצא מרשימת היינות אשר חייבים להיות בבלנדים הן באמרונה והן בוולפוליצ'לה. בעבר היתה הגבלה על הקורבינה עד 70% אבל היא בוטלה. אחד הדברים היותר מרשימים לגבי האזור הינו היכולת להמציא ולחדש כל העת.
רצ'וטו – יין קינוח המיוצר לאחר ייבוש של הענבים בתהליך שנקרא אפסימנטו כארבעה או חמישה חודשים. הרצ'וטו מיוצר מזה מאות שנים ובמקרים בהם התסיסה המשיכה "רצ'וטו שברח" נוצר בעצם אמרונה אולם בעבר הוא נחשב לטעות ולא ליין מסחרי או רצוי.
אמרונה – ייצור האמרונה נעשה מענבים אשר עברו את תהליך הייבוש כמו ליינות רצ'וטו. האמרונה תוסס לאחר מכן עד שמיוצר יין יבש. יין זה הינו עשיר ומרוכז, מה שהפך אותו לאחד היינות האיטלקים האהובים בעולם. החל מבציר 2009 האמרונה מוגדר כ DOCG בתנאים מסוימים.
ריפאסו – לאחר השתלבות האמרונה בשוק הבינלאומי נוספו גם יינות הריפאסו. ייצור ריפאסו משלב יין וולפוליצ'לה רגיל לאחר תסיסה עם שאריות הענבים אשר שמשו לייצור אמרונה מהבציר האחרון. יינות אלו הינם עשירים ומורכבים.
אפסימנטו – אפסימנטו הינו כאמור שמו של תהליך ייבוש הענבים. בעת האחרונה אנו רואים יינות אשר עוברים ייבוש חלקי - או אפסימנטו ברווה (קצר) או ייבוש של חלק מהענבים לזנמנים שונים. יינות אלו משלבים את הטעמים של האמרונה אך בצורה עדינה יותר ובמחיר הרבה יותר נגיש.
וולפוליצ'לה - יינות הבסיס של אזור המבוססים בעיקר על קורבינה, קורבינונה, רונדינלה, מולינרה לעתים ומגוון רחב של זנים מקומיים המשמשים גם לייצור היינות האחרים באזור כגון אוסלטה, דינדרלה, פורסלינה ועוד.