ברחבי ספרד מתפתחים אזורי יין עתיקים אשר כיום חוזרים למרכז הבמה.
Toro
בחמש עשרה השנים האחרונות זוכה אזור טורו להערכה רבה. טורו נמצא באזור קסטיה ליאון בצפון ספרד סמוך לזמורה. אזור טורי נהנה משעות שמש רבות וארוכות ויינות רבים משקפים את התנאים עם ריכוז ועוצמה ולעתים אלכוהול גבוה יחסית.
שטח הכרמים עומד על כ- 59,000 דונם הנטועים ברובם טינטה דה טורו, וריאציה של טמפרניו אשר התאימה את עצמה לתנאים באזור בגובה של 650 עד 850 מטר מעל פני הים. מעבר לכך נטועים גפני מלווסיה וכן ורדחו וגרנאש אדום. חוקי האזור מחייבים יישון יינות קריאנזה לחות חצי שנה בחביות וכן שנה נוספת ביקב. יינות רזרבה מתיישנים לפחות שנה בחביות וכן שנה נוספת ביקב. ויינות גראן רזרבה מתיישנים מינימום של שנתיים בחביות וכן שלוש שנים נוספות ביקב.
ידוע כי כבר בתקופה היוונית במאה הראשונה לפני הספירה ייצרו באזור יינות. לאחר מכן הכנסיה הייתה אחראית לרוב ייצור היינות ולראיה ניתן למצוא מעל 40 כנסיות מרשימות מימי הביניים באזור. בעת משבר הפילוקסרה אזור טורו סיפק יין לצרפת ולרחבי ספרד בין היתר. זאת מאחר והאדמה החולית של האזור מנעה מהפילוקסרה לפגוע בכרמים. לקראת סוף המאה ה-20 החלה התעוררות בייצור היין באזור וכיום ישנם 48 יקבים והאזור נחשב לאחד החשובים בספרד.
Rueda
באזור רואדה מייצרים יינות לבנים נפלאים על בסיס זן הורדחו. זן זה הגיע לאזור ככל הנראה מצפון אפריקה במהלך המאה ה-11 והפך לזן הדומיננטי באזור. לאחר משבר הפילוקסרה התרכזו היקבים בעיקר בזן הפלומינו ממנו מייצרים יינות קינוח יחסית פשוטים אולם במהלך שנות השבעים החליטו במרקס דה ריסקל כי האזור נפלא לייצור יינות לבנים יבשים הודות לאקלים המצויין ולאדמת הגיר. הודות לפועלו של היקב הפך אזור רואדה לאחד החשובים בייצור יינות לבנים איכותיים בספרד.
כיום שטח הכרמים הנטוע ורדחו הינו הנרחב ביותר ואילו זן הפלומינו הולך ומאבד את חלקו בכרמים. אזור רואדה הינו אחד הגדולים בספרד עם מעל 1,285,000 דונם כרמים הנטועים מלבד ורדחו ופלומינו גם סוביניון בלאן וויורה וכן טמפרניו, גרנאש, קברנה סוביניון ומרלו. יינות ורדחו זניים חייבים לכלול מעל 85% ורדחו ואילו יינות רואדה כלליים חייבים לכלול בבלנד מעל 50% ורדחו. כמו כן ניתן לייצר יינות סוביניון בלאן זניים הכוללים מעל 85% סוביניון בלאן בבלנד.
Valdeorras
אזור יין עתיק בצפון מערב ספרד באזור גליסיה. פירוש השם הינו עמק הזהב. כרמי האזור נטועים כ-13,000 דונם במדרונות תלולים וקשים לטיפול במיוחד עם חשיפה דרומית מעל לנהר ה Sil. האדמה הינה אדמת סחף ברובה עם גיר. האקלים הינו שילוב של השפעת האוקינוס האטלנטי והאקלים הקונטיננטלי. המפגש של היובש עם הרוח מהים יוצרת לעתים סופות קשות והכרמים חשופים לקרה וכן לברד.
זהו ככל הנראה האזור הראשון בגליסיה בו יוצר יין כבר בתקופת הרומאים לאחר שנטעון כרמים על ידי הלגיון. לאחר נפילתה של האימפריה הרומאית עברו הכרמים לשליטת הכנסיה ולאורך מאות רבות היו מהיינות המובילים בספרד. במאות האחרונות התדרדרו הכרמים והיינות ורק בעשורים האחרונים החלה התעניינות מחודשת בזנים המקומיים, בעיקר Godello וכן Mencia והאזור הוכרז כ DO בשנת 1977. כיום יש בולדיאורס סביב ה-45 יקבים בלבד.
שיקום הכרמים מבוסס על חלקות אשר ברובן לא נפגעו בפילוקסרה, גפנים בוגרות במיוחד. לצד זנים אלו ישנה השקעה בשיקום זנים נוספים כגון Souson, וכן Merenzao . מעבר לכך, רוב שטח הכרמים מוקדש לשני זנים אשר בפועל פחות מתאימים לטרואר - פלומינו הלבן וכן אליקנט בושט וישנו מאמץ להקטין את שטחם ולייצר יינות איכותיים מהזנים האיכותיים באזור.
Alicante
אזור אליקנטה הינו אחד מהאזורים העולים בספרד בעשורים האחרונים. למרות שלאזור היסטוריה ארוכה של ייצור יין, רק בעשורים האחרונים יינותיו זוכים להערכה ברחבי העולם לאחר שבמשך שנים ארוכות ייצרו באזור יינות פשוטים. כיום פועלים באזור 56 יקבים, חלקם יקבים קטנים המוכוונים לייצור יינות איכותיים והם אילו אשר הופכים את האזור לאחד המעניינים בספרד.
אליקנטה מחולק בפועל לשני אזורים שונים. הראשון לה מרינה בחלק הצפוני נטוע בעיקר מוסקדל ליינות קינוח באקלים החם והלח יחסית. באזור השני נטוע בעמק היבש Rio Vinalopó מורבדרה בעיקר (הנקרא באזור מונסטרל) לצד מגוון רחב של זנים נוספים, בעיקר בינלאומיים כגון שרדונה, סוביניון בלאן, פטיט ורדו, טמפרניו, קבנרה סובינון ועוד. שטח הכרמים עומד על כ-91,000.
חוקי האזור קובעים כי קריאנזה מתיישן חצי שנה בחביות ושנה נוספת ביקב, רזרבה שנה בחביות ושנה נוספת ביקב ואילו גראן רזרבה שנתיים לפחות בחביות עץ אלון ושלוש שנים נוספות ביקב. מעבר לכך מייצרים באזור גם יינות Fondillon המיוצרים מענבים בבציר מאוחר במיוחד ומתיישנים מעל לשמונה שנים בחביות. יינות אלו זוכים להערכה מחודשת בשנים האחרונות.