דומיין דו מורטייה
Domaine du Mortier
בדומיין דו מורטייה שהוקם בשנת 1996 בקצה הצפוני של אפלסיון סנט ניקולה דה בורגי שבעמק הלואר מייצרים האחים פביאן וסיריל יינות טבעיים מצטיינים. בראשית הדרך התבסס היקב על 30 דונם כרמים בלבד שטח שנרכש בידי הוריהם מחוסרי הניסון בייצור יין או בכורמות. האחים ניסו לגשר על הפער והחלו ללמוד מהכורם שממנו רכשו את האדמות את רזי הכורמות. שטח כרמי הדומיין משרתע כיום על פני 160 דונם הנחלקים בין האפלסיונים סנט ניקולה דה בורגי בורגי וברי סור אלון ובהם נטועים הזנים: קברנה פרנק קברנה סוביניון שנין בלאן סוביניון בלאן וגרילו. בכרמים עליהם אמון סיריל משקיעה המשפחה מאמצים רבים במטרה להרחיב את המגוון הביולוגי הסובב (נטיעות של ערמונים עצי תפוח קיטניות ועוד) ומונהגת חקלאות אורגנית ובחלקה ביו-דינמית. אין שימוש בכימיקלים וננקטים צעדים רבים ליצירת מערכת אקולוגית מאוזנת שתעניק הגנה טבעית על הכרמים. הבציר ידני בלבד. על עבודת הייננות אמון פביאן שמצהיר כי המקור של כל התוספים בתהליך הייצור אקולוגי בלבד ואין שימוש בסולפיטים השמרים מקומיים וטבעיים התסיסה בבטון או במיכלי עץ פתוחים היישון בחביות עץ אלון משומשות בלבד אין שימוש בסולפיטים היינות לא מסוננים והשימוש ב-SO2 מועט מאוד.
מציג את כל 2 התוצאות