יקב אחת נולד מתשוקה ליצירה ומצורך לביטוי חופשי בתהליך עשיית היין. ניצן סברסקי, בוגרת תואר ראשון בתורת הגפנים וייננות. במהלך שני העשורים האחרונים עבדה ניצן ביקבים באירופה ובישראל ולאחר שצברה ניסיון החליטה להקים יקב קטן שבו תוכל לבטא את פילוסופיית העשייה שלה תוך מתן כבוד לחומר הגלם. השאיפה לאיזון ורעננות מובילה את העשייה ועוזרת בתהליך לקיחת ההחלטות. ייחודו של היין מתבטא בכך שבלגימה הראשונה הינו נגיש לשתייה ועדין, אך ככל שמתעמקים בו ונותנים לו להיפתח מתגלים רבדים נוספים ומופלאים.