סיפורו של Château Certan de May מתחיל באחוזת Sertan אשר מתועדת ברישומי האזור עוד מהמאה ה-18 עת הפכו הגפנים והיין לעיסוק המרכזי באחוזה. במהלך המאה ה-19 הייתה האחוזה תחת בעלותה של משפחת האצולה Demay שברחה מסוקטלנד במהלך המאה ה-16 ופעלה הן כיצרנית יינות באחוזה והן כנגוסיאנט במטרה לקדם את מכירת יינות בורדו ברחבי העולם. במרוצת הדורות הפכה למשפחה הראשונה אשר זכתה לרישוי לגדל גפנים ולייצר יין בגדה הימנית בבורדו. בשנת 1848 נאלצה המשפחה לעזוב את צרפת ו Charles de Bousquet רכש את האחוזה. לאורך כל השנים המשיכה משפחת דמאיי להחזיק חלק קטן מהאחוזה ועם שובה לאזור לקחה את ייצור היינות בחלקה ששמה היה Petit Certan ובנתה שאטו קטן.
לאחר מספר חילופי בעלות לאורך המאה ה-20 התגלגלה האחוזה לידיה של אודט דו בארו שהתאלמנה בגיל צעיר ובמקביל לניהול השאטו וגידול חמישה ילדים נטלה חלק פעיל בחיי הקהילה בפומרול והפכה לדמות בולטת מאוד. כיום מנהלים את האחוזה ילדיה: איזבלה (ניהול) ז’אן לוק (ייננות) ופטריק (כרמים). בנוסף שותפה המשפחה גם לעשייה ב- Château La Fleur Poitou שבאפלסיון לוסק סנט אמליון ובבורדו סופרייר-Château Grand Sorillon.
כרמי השאטו הממוקם במזרח פומרול בין Vieux Château Certan לבין שאטו פטרוס ליד הכנסייה המקומית נפרשים על פני 50 דונם נטועים על אדמות חימר וחצץ גילם הממוצע עומד על 45 שנה כ-70% מרלו 25% קברנה פראנק וכן 5% קברנה סוביניון. בעשורים האחרונים הוחלפו מכלי העץ במרתף במכלי נירוסטה ועלה אחוז השימוש בחביות חדשות. היינות מתיישנים בחביות עץ אלון צרפתי מהן כ-80% חדשות כ-18 חודשים. היינות מהבצירים הטובים ביותר של השאטו מתאפיינים במרקם עשיר אלגנטי ראוותני בטעמי פירות יער בשלים תיבול ומוקה.