ההיסטוריה של שאטו סיסק החלה אי שם בתקופה הרומית בצפון אזור ההו-מדוק שבבורדו אפלסיון בו שורר טרואר דומה לזה המוכר מאזור המדוק פרט לאדמה שבו שנחשבת לפחות מגוונת ומעורבת עם חול וחצץ. השאטו נמצא בבעלות משפחת Vialard והיוקרה שלו בוססה בעיקר בתקופה בה בן המשפחה לואי הגיע לאזור בשנת 1940 רכש כרמים והביא אותם לאיכות במהלך שנות השבעים והשמונים. בשנת 2009 בעקבות פטירתו ירשה ביתו דניאלה את מקומו וכיום היא מכהנת כייננית השאטו והיא מסתייעת בביתה מריה. 500 דונם הכרמים של היקב נטועים 75% קברנה סוביניון 20% מרלו 5% פטיט ורדו וגילם הממוצע עומד על 30 שנה. ביקב מתבצעת התסיסה במכלי עץ גדולים והיישון בחביות עץ אלון צרפתי מסורתית 40% חדשות למשך 18 חודשים. השאטו מדורג קרו בורג’ואה והוא נחשב לאחד השאטואים המוערכים בדרוג חשוב זה.