Blog

Chateau Cos d’Estournel

שאטו קוס ד’אסטורנל המוגדר כ-Grand Cru Classe  2nd שוכן במיקרו אקלים שבין האוקיאנוס האטלנטי לבין נהר הג’ירונד. מיקרו אקלים זה מגן על הכרמים משינויי טמפרטורה קיצוניים. בשפה הגסקונית העתיקה פירוש שם הכפר הינו גבעת חלוקים. אלו חלוקים אשר הגיעו לאורך הדורות מההרים עם השתנות תוואי הנהרות. אדמת היקב הינה מושלמת לגידול זני הקברנה סוביניון והמרלו.

שאטו קוס ד’אסטורנל הוקם בשנת 1811 על ידי לואיס גספארד ד’אסטורנל אשר זיהה את הפוטנציאל בכרמים אשר ירש בסמוך לכפר העתיק קוס. עד מהרה הפך השאטו לאחד מיצואני היין הגדולים של האזור כאשר אפילו נסיכי הודו זכו ליהנות מטעמו. כך זכה לואיס גספארד ד’אסטורנל לכינויו “המהרג’ה מסנט אסטף”. ד’אסטורנל חלם להפוך את השאטו לאחד היקבים החשובים בעולם אולם נפטר זמן קצר לפני הקלסיפיקציה של 1855 אשר איששה את פועלו. כבר בחייו זכה לראות את מנהיגי העולם נהנים מיינותיו כאשר בארמונותיהם של המלכה ויקטוריה המשפחה המלכותית הרוסית ואף נפוליאון השלישי הגישו את יינות השאטו.

לאורך השנים צבר ד’אסטורנל חובות כבדים בשל השקעתו הכספית האדירה בשאטו ובמבנים המדהימים אשר קישטו את הנוף בבורדו בהשפעות הודיות ומזרחיות. ב-1852 הוא נאלץ למכור את השאטו על מנת להחזיר את החובות. כיום השאטו הינו תחת בעלותה של Société des Domaines Reybier ובניהולו של ז’אן גויום פראט אשר משפחתו ניהלה את השאטו לאורך הדורות.

לשאטו קוס ד’אסטורנל כ-700 דונם כרמים הנטועים 60% קברנה סוביניון ו-40% מרלו. הכרמים מחולקים לכ-30 תת חלקות כאשר כל חלקה מותאמת לזן באופן אופטימאלי. קברנה הסוביניון נטועים בחלקות בעלות חשיפה דרומית על אדמת חצץ האופיינית למדוק. כרמי המרלו נטועים בכרמים הפונים מזרחה על אדמת גיר. לכל חלקה בכרם אחראי כורם העובד בשאטו באופן אינדיווידואלי לאורך השנה. יינות שאטו קוס ד’אסטורנל מהווים עבור חובבי יין רבים דוגמא לאלגנטיות המשולבת בעוצמה ובפירותיות.

משלוח חינם מעל ₪300

משלוח מהיר עד הבית

איסוף עצמי מהסניפים

אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות
עגלת קניות

אני מעל גיל 18

הכניסה לאתר זה מותרת למי שמלאו לו 18 שנים.

הגישה אסורה

כניסתך נחסמה עקב אי-התאמה בגיל.

כן. כניסה לאתר >> לא עברתי את גיל 18
0 מועדפים
האזור האישי שלי