ניתן לשרטט את ההיסטוריה של שאטו דסמיראל החל מהמאה ה-17 אז הוא הוקם על ידי ז’אן דסמיראל באזור מארגו ונשאר בבעלות המשפחה עד לאמצע המאה ה-19. בעת הקלסיפיקציה של יינות המדוק בשנת 1855 בה הוכרז השאטו כגרנד קרו קלאסה בדרגה השלישית היה השאטו תחת בעלותו של אדון סיפייר אשר היה אז גם מנהלו של שאטו מארגו. לבסוף רכשה את היקב משפחת לורטון הידועה והיא שעומדת בראש השאטו עד היום. כרמי השאטו נטועים 70% קברנה סוביניון 29% מרלו ו-1% פטיט ורדו והגיל הממוצע של הגפנים עומד על 20 שנה. יינות היקב מתיישנים בעץ אלון צרפתי 40% ממנו חדש לתקופה שבין 12 ל-18 חודשים.