בעוד שלרוב השאטואים בבורדו קיימת היסטוריה ענפה בעיקר לאותם החשובים שיושבים באזור המדוק שאטו גלוריה נחשב לאחד היקבים הצעירים באפלסיון סנט גו’ליאן. המייסד של השאטו הנרי מרטין נולד בשנת 1903 ב-Chateau Gruaud Larose שאף הוא שוכן באותו אפלסיון. במהלך מלחמת העולם השנייה רכש הנרי 60 דונם כרמים בגדה השמאלית באפלסיון סנט ג’וליאן מידי Chateau Beychevelle . הוא מחליט לבצע השקעה זו בעצתו של חברו ג’אן מישל משאטו לינצ’ באז’ האגדי צעד זה מבשר למעשה את הופעתו של שאטו גלוריה.
500 הדונם של השאטו כוללים 90 דונם באזור פויאק והיתר באזור סנט ג’וליאן. הכרמים נטועים 65% קברנה סוביניון 25% מרלו 5% פטיט ורדו ו-5% קברנה פרנק. הטרואר מתבסס על אדמות חצץ חימר וחול. יינות שאטו גלוריה עוברים תסיסה במכלי נירוסטה התסיסה המאלו-לאקטית מתבצעת במכלי עץ והיין מתיישן 14 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי 40% מהן חדשות. השאטו משקף סגנון מעודן ואלגנטי של סנט ג’וליאן יינות שבדרך כלל מוכנים לשתייה שנים ספורות לאחר שחרורם מהיקב.