מקור שאטו מיוחד זה באפלסיון סן אסטף והוא היה חלק מאחוזה ענקית של Sylvester Fatin במאה ה-18. לאחר מספר העברות בעלות וחלוקה של האחוזה אשר עמדה בשלב זה על למעלה מ- 600 דונם בשנת 1848 רכשה משפחת Poissonier את השאטו ולאחר ששטח האחוזה התפצל שוב משפחת Duboscq איחדה את כרמי השאטו למה שאנו מכירים היום. הרווה דובוסק רכש את השאטו בשנת 1953 לאחר שהתאהב ביינות במהלך עבודתו בייצוא יין לבריטניה. הוא הצליח לאחד את כל חלקי האחוזה המקורית משנת 1848. כרמי השאטו נטועים אחוז יחסית גבוה של מרלו שמהווה בדרך כלל כחצי מהבלנד. שטח הכרמים עומד היום על 580 דונם כרמים הנטועים 50% קברנה סוביניון 40% מרלו וכן 10% קברנה פראנק. לאחר תסיסות במכלי בטון עם בקרת טמפרטורה היין מתיישן כשנה וחצי בחביות עץ אלון צרפתי חדשות.