שאטו לאטור הינו אחד מהשאטואים החשובים ביותר בבורדו. ניתן לעקוב אחר ההיסטוריה של השאטו החל מהמאה ה-14 ולמלחמת מאה השנים בין אנגליה לבין צרפת. המצודה המקורית עליה שוכן השאטו נהרסה ותחתיה נבנה המבנה שאנו מכירים כיום. ידוע כי כבר אז כרמי האחוזה היוו כעשרים אחוז משטחיה. מעבר לכרמים אף היו שטחי מרעה וגידולי דגנים. כבר במאה ה-15 החלו האריסים לרכוש ולאחד קרקעות. לאחר חילופים של מספר בעלים בשנת 1695 החתונה של בני משפחת Coutant ו Alexander de Ségur איחדה כוחות והביאה לקידום השאטו ומעמדו. בנו של אלכסנדר המכונה נסיך הגפנים רכש את אחזות מוטון וכן את קלון סגור והשקיע רבות בכרמים. ילדיו וצאצאיהם התחתנו עם חברי האצולה ובחרו לבלות את זמנם בעיקר בפאריס ולא בעבודה בשאטו. המנהלים שמינו כבר מסוף המאה ה-18 הם שקידמו את איכות היינות. כבר אז ייצרו בשאטו יין שני. יינות שאטו לאטור היו הראשונים אשר נמכרו במכירה פומבית בלונדון כבר בשנת 1792. לאחר משברי המלחמות והמשבר הכלכלי בחלק הראשון של המאה ה-20 נרכש השאטו על ידי משקיעים בריטיים אשר פיתחו רבות את הכרמים ואת היקב. מלבד נטיעות חדשות הרחבת הכרמים והשקעה רבה בכוח האדם ובטיפול המסור בכרם המשיכו בעלי השאטו להשקיע בטכנולוגיה והכניסו מכלי נירוסטה במקום מכלי העץ הישנים. כיום חזר שאטו לבעלות צרפתית תחת שליטתו של איש העסקים Francoise Pinault. שטח הכרמים עומד על כ-780 דונם מתוכם 470 דונם בכרם המקורי סביב השאטו המכונה ה Enclos. רק ענבים מחלקות אלו נכללים ביין הראשון. החלקות נטועות 80% קברנה סוביניון 18% מרלו וכן 2% קברנה פראנק ופטיט ורדו. יינות שאטו לאטור הינם מהיינות החשובים בעולם.
![](https://www.wineroute.co.il/wp-content/uploads/2024/10/Chateau-Latour2.jpg)