Blog

Chateau Petrus

האזכור הראשון של שאטו פטרוס מופיעים ברשומים של “Tastet 7 Lawton’s” משנת 1837. עד מלחמת העולם הראשונה היה היקב בבעלות משפחת ארנוואד. בשנת 1925 נרכש חלק מהיקב על-ידי מאדאם לאובאט שהפכה לבעלים הבלעדיים בשנת 1945. גברת זו המוכרת באישיותה המדהימה הפקידה בשנת 1947 את המכירות בידיו של מר Jean Pierre Moueix. לאחר מותה של לאובאט בשנת 1961 רכש Jean Pierre Moueix חלק ממניות היקב מאחיינה והפך לשותף ביקב בשנת 1964. משנת 1970 מנהל את היקב כריסטיאן מואיקס.

היקב ממוקם במקום הגבוה ביותר במישור פומרול- בגובה 40 מטר. האדמה היא כמעט 100% חמר המשתלבת בצורה הטובה ביותר עם גפני המרלו. בבעלות השאטו 108 דונם כרמים הנטועים 95% מרלו וכן 5% קברנה פראנק. ייצור היין יוצא הדופן והמיוחד מתחיל בכרם – אין תוספת דשן או זיבול ובוצרים ידנית את הענבים ומקטינים את כמות הענבים בכ-30% עד 50% וזאת כדי לשמור על תפוקה של מקסימום 45 הקטו-ליטר. היין תוסס במכלי בטון המצוידים החל משנת 1990 במערכת ממוחשבת המווסתת את הטמפרטורה. לאחר יצירת ה”בלנד” המורכב בדרך כלל מ-100% ענבי מרלו מתיישן היין בחביות עץ אלון חדשות (המיוצרות ע”י J P Moueix) לתקופה של כ-20 חודשים. התוצאה של הטיפול העדין הזה משתקפת בצבעו המרוכז של היין המשלב ניחוחות מורכבים ומרקם עשיר ונדיב המגובה בטאנינים בשלים ואלגנטיים. ליינות פוטנציאל התיישנות יוצא דופן.

משלוח חינם מעל ₪300

משלוח מהיר עד הבית

איסוף עצמי מהסניפים

אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות
עגלת קניות

אני מעל גיל 18

הכניסה לאתר זה מותרת למי שמלאו לו 18 שנים.

הגישה אסורה

כניסתך נחסמה עקב אי-התאמה בגיל.

כן. כניסה לאתר >> לא עברתי את גיל 18
0 מועדפים
האזור האישי שלי